Heja Livets grundare om entreprenörskap – så når du dina drömmar

Emely Crona Stenberg och Caroline Levy är grundarna av Facebookgruppen Heja Livet. - Foto: Heja Livet
Dela på Pinterest
Emely Crona Stenberg och Caroline Levy är grundarna av Facebook-gruppen Heja Livet. Gruppen består av närmare 100 000 kvinnor som peppar och delar med sig av livets onda och goda och där är näthat är utbytt mot positivitet och gemenskap.

Det var under 2014 som Heja Livet grundades av Emely Crona Stenberg och Caroline Levy. Initiativet växte fram som en utmaning mot fördomen om att kvinnor inte kan samverka i grupp. Fem år senare har grundarna en gång för alla bevisat att tesen om att kvinnor inte kan samarbeta inte stämmer över huvudtaget. I gruppen förekommer intressanta och utvecklande diskussioner inom områden som entreprenörskap, personlig utveckling, kvinnohälsa och mycket mer. En blandning av högt och lågt och näthatet inom gruppen är i stort sett obefintligt.

– Vi tror att det fanns ett behov av en fristad på ett annars så kallt och hårt internet. Inom Heja Livets väggar är stämningen god utan att det enbart finns JA-sägare, det är mängder av konstruktiv kritik som framförs på ett bra och mänskligt sätt, berättar Emely och Carro i en intervju med Modette.

Så driver de Heja Livet idag 

Idag driver Emely och Carro Heja Livet heltid som ett AB och det är genom olika typer av samarbeten med betalande aktörer som Heja Livet får sina intäkter. Grundarna får även hjälp av konsulten Marie som verkar inom sälj och konceptutveckling. Förutom Facebook-gruppen, har Heja Livet också en hemsida, en podcast och bjuder även in till olika event och workshops där kvinnor kan ses och dela med sig av sina spännande erfarenheter.

Emely och Carros entreprenörskap och mål

Emely och Carros mål är nu att de vill bli globala och de har fått många förfrågningar från andra länder. Även om det från början aldrig fanns någon tanke på att gruppen skulle bli så pass stor som den är idag med närmare 100 000 medlemmar, är det två riktiga entreprenörer som ligger bakom gruppen.  

– Det fanns en ärlig känsla och grund i att vilja förändra och påverka någonting i samhället, kanske är det ett vinnande koncept, det har fungerat fint för oss i alla fall! Det hade varit roligt att se Heja Livet växa utanför Sveriges gränser med en egen portal, berättar Emely och Carro.

Omge dig av rätt människor

Emely och Carro vill belysa vikten av att inte lyssna på alla råd som du får. Gör istället det som ger mer effekt först, och umgås bara med med personer som lyfter dig. Se till att hitta en eller flera personer som också tror på samma sak som dig, att vara entreprenör kan vara väldigt ensamt och det behövs människor runt omkring dig som för dig framåt med samma glöd och kämparanda. 

Jobba hårt för att nå dina mål

– Se till att jobba hårt, hjälp till där det behövs och sätt dig aldrig över någon annan och glöm inte bort att vara ärlig, framförallt mot dig själv, men även mot andra. Ha roligt, var glad, ät gott! Det är nyckeln till att uppnå det du brinner för och dina mål om du frågar Emely och Carro. 

När det kommer till Emely och Carro är de två riktiga eldsjälar och entreprenörer som bidrar till ett bättre klimat för kvinnor i samhället. Heja Livet är en riktigt framgångssaga. Gruppen har förenat tiotusentals kvinnor från hela Sverige och även övriga delar av världen, fått kvinnor att öppna upp sig, hjälpa och stötta varandra.


Vill du se mer av riktiga power-kvinnor som bidrar till en bättre värld? Då borde du se videon här nedan för några av Sveriges mäktigaste kvinnor som alla dessutom är under 25! 


Mer: 

Här är Sveriges mäktigaste kvinnor under 25

25 feministiska och peppande citat att skriva i Instagram caption