Så blir julkalendern 2019 – allt om "Panik i tomteverkstaden"

Julkalender 2019 SVT, "Panik i tomteverkstaden"
I årets julkalender befinner vi oss i tomteverkstaden på Nordpolen. - Foto: Janerik Henriksson/TT
Dela på Pinterest
Redan nu får vi veta lite mer om årets julkalender som heter "Panik i tomteverkstaden"​. I huvudrollerna ser vi Pernilla Wahlgren och Per Andersson – och det verkar bli en julsaga med en hel del spänning!

Ja, våren har inte ens kommit och vi pratar redan om julen. Men vare sig du längtar eller inte kan vi meddela att årets inspelning av julkalendern redan är i full gång.

Det är skådespelarna Pernilla Wahlgren och Per Andersson som vi ser i huvudrollerna. I berättelsen spelar de spelar tomtemor och tomtefar och tar med oss på ett riktigt juläventyr.

Handlingen i julkalendern 2019 "Panik i tomteverkstaden"

I årets julkalender får vi en inblick i tomtens julverkstad som är belägen på Nordpolen. Det finns dock ett stort problem som kan förstöra hela julen. Barnen har nämligen slutat tro på tomten. Uppdraget blir med andra ord att tomten ska övertyga om att han finns. 

– Det betyder att det inte är en renodlad sitcom med pålagda skratt och fasta kamerainställningar. Men vi har valt att fokusera handlingen kring några få miljöer, bland annat det klassiska vardagsrummet som hjärtat och i det här fallet även tomtens verkstad, säger Johanna Gårdare, programchef på SVT Barn, till SVT.

Filminspelningen sker i SVT-huset men också uppe i Kiruna i Sverige (förhoppningsvis i en vacker vintermiljö!).

Ja, trots att det är en lång tid kvar väntar vi med spänning på en riktigt mysig julsaga! Tills dess ser vi fram emot sommarens äventyr. Funderar du på att resa någonstans med dina vänner? I videon nedan tipsar vi dig om sex städer som är perfekta att besöka om du vill ha en riktig girls trip!

Mer:

25 feministiska och peppande citat att skriva i Instagram caption

9 saker du måste göra i mars för att få en grym start på våren 2019