Ta tag i dina mål och bli 2.0 versionen av dig själv – med 5 knep

- Foto: Foto: Nick Starichenko/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Känner du någonsin att du måste ta tag i ditt liv, strukturera upp din vardag och bryta dåliga mönster för att bli den bästa versionen av dig själv? Vi har listat fem enkla knep som kan hjälpa dig på vägen.

1. Identifiera dina styrkor och svagheter

Sätt dig ner och skriv upp vad du är riktigt grym på, vilka egenskaper du värderar högt och områden som du är vass inom. Lista sedan sånt som du vill utveckla dig inom. Kanske vill du bli bättre på att stå upp för dig själv eller få ökad självkänsla. Försök identifiera vad du faktiskt vill utveckla 2019.

2. Skriv dagbok

Börja skriv dagbok, sätt ord på de där känslorna eller situationerna som inte gick som de skulle under dagen. Identifiera hur du ska hantera en liknande situation nästa gång den dyker upp. Avsluta alltid dagen med peppande ord om dig själv.

3. Sitt inte och vänta på rätt tecken eller timing för en förändring

Det är lätt att skjuta upp sina "to do's" eller drömmar i väntan på rätt tillfälle. Men de flesta framgångarna startar inte med en perfekt timing eller ett magiskt tecken. Det startar när du bestämmer dig för att starta. Vänta inte tills den "nya starten" på måndagen. Börja nu direkt.

Ett bra tips är att börja skriva dagbok och köpa en bra kalender. Bild: Unsplash

4. Införskaffa rätt verktyg

Rom byggdes inte på en dag och inte heller utan verktyg. Förse dig själv med de saker du behöver för att nå dina mål. En dagbok som vi tipsade om tidigare, eller en almanacka där du kan strukturera upp din tid bättre.

5. Förändra sättet som du tänker på och talar om dig själv

Den enda som står mellan dig själv idag och dig själv 2.0 är faktiskt du och ditt mindset. Många försöker jobba med sin personliga utveckling för någon annans skull. De kanske vill göra en förändring för att bli mer omtyckt på jobbet, av sin partner eller vänner och familj. Men den som kommer ha störst glädje av ditt arbete med dig själv är du. Och det spelar ingen roll hur mycket tid och energi du lägger ner, hur mycket actions du kan bocka av din lista av självförverkligande saker, du kommer inte känna dig som ditt bästa jag om du inte börjar berätta för dig själv att du är det. 

Om du idag har negativa tankar om dig själv så är det här och nu som du bestämmer dig för att förändra sättet som du talar om dig själv på. Peppa dig själv och tillåt dig att tycka att du är 2.0 och den bästa personen som du kan bli. Det är först när du själv känner att du är det som du är det.


Är du ofta självkritisk? Se hur du ska göra för att vända det och må bättre i videon nedanför:

Mer:

Så vänder du ditt självkritiska beteende för att må bättre