Harry Potter-stjärnan hyllar Greta Thunberg: "Inspirerar mig"

Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
16-åriga Greta Thunberg har inspirerat hela världen med sin kamp för en bättre miljö och framtid. Nu hyllas hon av Harry Potter-stjärnan på Instagram.

Greta Thunberg har inspirerat en hel värld till att ta actions för miljön och kämpa för en bättre framtid. I år utsågs hon av modetteredaktionen till en av de mäktigaste kvinnorna 2019 – och hon har bara börjat.

Gretas skolstrejk har snappats upp av elever och lärare över hela världen. Hon har talat inför FNs generalsekreterare och hållit i ett TED Talk. Dessutom har hon hyllats av flera stora stjärnor världen över.

En av de som ställer sig bakom Gretas kamp är Harry Potter-stjärnan Bonnie Wright, som spelade Ginny Weasley.

På instagram hyllas Greta av Bonnie

"Den här tjejen @gretathunberg och alla andra studenter som strejkar just nu för klimatet, tjejer och killar, är de som inspirerar mig. Jag hoppas att de växer upp i en värld där vi inte behöver en internationell kvinnodag för att belysa orättvisor som händer för kvinnor som strejkar för att existera så att regeringen ska vakna upp till klimatförändringarna", skriver Bonnie på Instagram.

På Instagram har Bonnie skrivit en lång hyllning till svenska Greta. Bild: Instagram/BonnieWright.

Sen Greta tog upp sin strejk utanför Sveriges riksdag i augusti 2018 så har miljontals av barn och unga strejkat från skolan för att belysa klimatfrågan. På Instagram delar hon med sig av sin resa till över 891 000 följare. Du hittar henne under namnet @Gretathunberg.


Runt om kring oss finns det massor av kvinnor som inspirerar oss dagligen. Vi har gjort en lista med några unga mäktiga kvinnor under 25 som under det senaste året utmärkt sig lite extra. Se listan över de mäktigaste kvinnorna under 25 år 2019 i videon nedanför.

Mer:

Här är Sveriges mäktigaste kvinnor under 25 år 2019