Coca Cola-burken ändrar utseende efter 47 år – så kommer den se ut

Nu gör Coca Cola om sina burkar.
Coca Cola-burken får en ny design. Se hur den kommer se ut här! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Coca Colas klassiska 33-centilitersburk har sett likadan ut i 47 år. Men nu ersätts designen av en helt ny burk.

Snart är den klassiska Coca Cola-burken ett minne blott. Cola-flaskan har bytt utseende flera gånger de närmaste åren men 33-centilitersburken har sett likadan ut i 47 år. Men nu kommer det förändras.

Istället för den korta och tjocka burken så kommer den växa på längden och bli smalare och avlång. Tidningen Resumé rapporterar även om att den nya designen kommer förändras på burkar från Fanta, Sprite och Bonaqua.

Den klassiska burken försvinner. Bild: Unsplash.

– Vi gläder oss åt att introducera det här nya formatet. I Sverige har vi haft samma modell på burkarna i 47 år och vi tror att den här nya, eleganta och mer greppvänliga förpackningen kommer att falla många i smaken. På andra marknader där de nya burkarna lanserats har de blivit populära och många föredrar den långsmala modellen, säger Samantha Walker, marknadsdirektör på Coca-Cola European Partners i Sverige till Resumé.

Den nya designen kommer finnas i butik redan i april 2019. Så om du ska handla en solstol, badmadrass eller något annat som kan tänkas ha en smidig burkhållare så får du ta den nya designen i beaktning.

Hur kommer de nya Cola-burkarna se ut?

Den nya designen på Cola-burkarna kommer se ut så här. Bild: Coca Cola via Resumé.

– Det är en ny design som ligger i linje med vår globala strategi. Den ikoniska röda färgen på Coca-Cola Original Taste blir mer framträdande även på Coca-Cola Zero Sugar. Tanken är att föra fram att de har samma goda smak, men där konsumenten kan välja med eller utan socker, säger Olivia Enquist, marknadsdirektör på Coca-Cola AB till Resumé.


En annan spännande nyhet 2019 är GB:s glassnyheter. Har du sett alla nya sorter? Spana in dem i videon nedanför!

Mer:

GB:s nya glassar 2019 – då kan du köpa dem i butik