Det här måste du tänka på – innan du tatuerar dig

Tatuering, tjejer med tatuering
Funderar du på att gadda dig? - Foto: Pexels & Unsplash
Dela på Pinterest
Går du i tatueringstankar? Då är det några saker du måste tänka på innan du bestämmer dig för att gadda dig.

Många av oss har nog haft tanken att en tatuering skulle vara snyggt eller vara lite roligt att göra, men det gäller att vara säker på sitt val – den ska ju faktiskt sitta där resten av livet. Velar du och funderar fram och tillbaka på om det är "rätt"? Då borde du läsa det här!

1. Gör tatueringen för din skull

Att tatuera sig för att någon annan pressar dig eller för att det är "en rolig grej" under kompisresan kanske inte är det klokaste valet. Tänk efter, vem gör du tatueringen för? Vill du verkligen ha den på din kropp?

2. Kommer jag tröttna på tatueringen?

Trender kommer och går, så det är värt att tänka över motivet flera gånger. Känns det rätt? Kommer jag gilla det här även om 10 år?

3. Ska jag tatuera i färg eller svartvitt?

Det är bra att fundera över om din tatuering ska vara i färg eller inte. Färg bleknar ofta lättare. 

Foto: Pexels

4. Är jag beredd att fylla i tatueringen senare i livet?

Trots att din tatuering är liten eller stor kommer du troligen behöva fylla i den någon gång senare i livet. Ja, i alla fall om du vill att den håller samma färg och form. 

5. Tänk på synligheten av tatueringen

Vill du att den ska synas när du har kläder på dig eller ska den vara på ett mer gömt ställe på din kropp? Det är upp till dig! Men fundera ordentligt på vart du ska placera den. Glöm inte heller att en tatuering slits mer om den till exempel är på foten istället för nyckelbenet.

6. Välj rätt tatuerare

Det finns en rad olika tatuerare, och gör du en tatuering för första gången är det värt att lägga tid och pengar på en bra och seriös studio. Gör research för att hitta en tatuerare som är expert på att göra just det motivet du är ute efter. 

Tips! Kika runt på Instagram och i olika Facebook-grupper för att få inspiration och råd av andra.

7. Kan det vara ett hinder på framtida jobb?

Troligen är en tatuering inget hinder för att du ska nekas ett jobb, men det kan vara värt att tänka på. Kan det vara ett problem i framtiden?

Inspiration: Veckorevyn

En som har tatuerat sig är artisten Zara Larsson. Hon valde att göra en systertatuering med Hanna Larsson. Behöver du inspiration? Kika i videon nedan för att se deras tattoo!

Mer:

5 saker du måste göra innan du skaffar en tatuering

Kan vi gissa hur många tatueringar du har utifrån tre enkla frågor?