Ny studie: Hundägare är lyckligare än kattägare

Äger du en hund eller katt? - Foto: Foto: Unsplash & Pexels
Dela på Pinterest
Nu visar en ny studie att hundägare är lyckligare än kattägare och forskarna avslöjar varför. Håller du med?

Det är tidningen Independent som skriver om en ny studie från Chicago universitet som troligen väcker en debatt mellan alla hund och kattälskare. Studiens resultat visar nämligen att hundägare är lyckligare än kattägare. 

Enligt undersökningen var det 36 procent av de som hade hund som som ansågs sig själva vara lyckliga, medan det bara var 18 procent av kattägarna. Forskarna i studien tror att det kan bero på att de som har hund i större utsträckning gifter sig och köper bostad och menar att det kan vara viktiga faktorer över hur lycklig man anser sig vara. 

Den som har hund är säkert också van vid att ta en hel del promenader varje dag. Motionen som hundägarna får menar forskarna också bidrar till en mer hälsosam livsstil och ett bättre välmående. 

Foto: Unsplash

Oavsett om du är hör till team hund eller team katt måste du ha hört talas om uttrycket crazy cat lady? Om du aldrig tror att du kommer hitta kärleken och leva ensam med alla dina katter kan du vara i riskzonen. Gör vårt test här för att ta reda på hur du ligger till! 

Behöver du namninspiration till din nya valp? I videon nedan listar vi de mest populära namnen 2018 enligt Agria Djurförsäkring.

Mer:

9 anledningar till att skaffa ett husdjur istället för en partner

Gosiga hundvalpar som garanterat kommer göra din dag lite bättre