Därför ville inte Tobias Karlsson vara med i Let's Dance 2019

Tobias Karlsson med Magdalena Forsberg.
Tobias Karlsson dansar med Magdalena Forsberg i dansprogrammet. - Foto: Instagram/ tobiaskarlsson & Stella Pictures
Dela på Pinterest
Tobias Karlsson fick hoppa in i Let's Dance den tredje veckan och bli Magdalena Forsbergs danspartner. Men varför ville han inte vara med i tävlingen från första början? Här är anledningen!

Tobias Karlsson känner du troligen igen från Let's Dance programmet i tv-rutan. I år skulle han först inte medverka, men i tredje veckan av danstävlingen blev han uppringd av produktionen för att få frågan om han kunde tänka sig hoppa in och bli Magdalena Forsbergs danspartner. 

Anledningen? Hennes tidigare danspartner, Fredric Brunberg kunde inte längre vara med i tävlingen. Till TV4 förklarar Fredric att saker inte alltid blir som man tänkt sig och att han nu måste hålla fokus på privata saker. 

Tidningen Hänt skriver att det var efter att Tobias varit på semester i Thailand som han fick förfrågan om att vara med – och när han fick höra att Magdalena Forsberg skulle vara hans partner kunde han inte tacka nej. 

– Det går väldigt mycket tid till de här säsongerna. Jag föreläser ju jättemycket, jag tycker det är fantastiskt, roligt, viktigt att sprida det budskapet om allas lika värde och utanförskap. Då kan man inte göra det här varje säsong, för då försvinner den tiden och det tycker jag är viktigt. Det här är ju fantastiskt kul, men vissa saker får gå före ibland, sa Tobias då.

Tobias Karlsson är glad över att vara tillbaka. Foto: Stella Pictures.

Men det verkar som att dansproffset och föreläsaren har lyckats hitta tid till att göra både och. På Instagram skriver Tobias att han utöver danstimmarna i studion försöker klämma in en inspirationsföreläsning då och då. Där talar han om sin barndom kantad av mobbning, men också om hans danskarriär, allas lika värde och om stora drömmar. 

På fredag dansar han en "Paso Doble" med Magdalena Forsberg. Vill du veta mer om Tobias som länge varit med i Let's Dance-säsongerna? I videon nedan listar vi fem saker du vill veta om honom.

Mer:

Allt om Lancelot Hedman Graaf från Let's Dance 2019

10 fakta om Linn Hegdal från Let's Dance 2019