5 saker du måste tänka på om du ska festa en hel dag

Viktiga saker att tänka på om du ska på dagsfest. - Foto: unsplash
Dela på Pinterest
Har du en fest eller tillställning inplanerad snart? Då finns det några saker du måste tänka på om du ska vara pigg hela dagen och kvällen.

Om du har en lång dag av firande framför dig så kan det vara bra att hålla koll på några saker så du håller dig pigg hela dagen.

Psst! Tänk på rådande restriktioner när du planerar en fest.

1. Minska ditt alkoholintag

First thing first, måste du dricka över huvudtaget för att festa? Om svaret är att du ändå vill fira med bubbel och andra alkoholhaltiga drycker så kan du fråga dig själv "måste jag dricka hela dagen?", kanske räcker det om du sparar på bubblet till kvällen? 

Oavsett bör du se till att dricka lite alkohol och mycket vatten. Håll kroppen återfuktad! Det vore ju tråkigt om du får ont i huvudet, blir för full eller missar halva firandet för att du druckit för mycket. Rather safe than sorry!

2. Ha en större väska där du får ner en tröja

Det blir kallt på kvällen i Sverige, se till att få med dig en tjockare tröja så du håller dig varm. Annars kommer du sitta och huttra och längta hem hela kvällen istället för att njuta av sällskapet.

3. Ät ordentligt med mat

Före, under och efter dagen så gäller det att ha laddat kroppen med energi. Ett studentfirande eller en dagsfest innebär mycket dans så se till att du har ätit ordentligt dagen innan och under firandet!

4. Drick mycket vatten

Det tåls att säga en gång till. Även om du inte kommer dricka alkohol så måste du fylla på med vätska när du dansar och håller igång hela dagen.

5. Ha bekväma skor

Allt för många högtider och festligheter har förstörts av att gå omkring med en konstant smärta. Skippa klackarna och gå in dina nya skor innan så du inte får skavsår. Köp annars skavsårsplåster i förebyggande syfte som dämpar trycket från skon på din fot!

6. Preppa med primer + settingspray och vattenfast mascara

Primer gör större skillnad än vad du kanske tror. Speciellt i sommarvärmen. Om du inte slarvar med dessa saker så kommer ditt smink vara on point hela dagen och kvällen så du slipper tänka på det.


Brukar det sluta i kaos när du festar överlag? Vaknar du upp med ångest? Minnesluckor? Och sårade människor i din närhet? Då kan du behöva se över din relation till alkohol. Se om du ligger i riskzonen i videon nedanför.

Mer:

Dricker du för mycket alkohol? 5 tecken på att du är i riskzonen