Hanna Zetterberg spelade Ronja Rövardotter – så ser hon ut idag

Ronja Rövardotter spelades av Hanna Zetterberg
Minns du flickan som spelade Ronja? - Foto: Stefan Lindblom/TT
Dela på Pinterest
Minns du Ronja Rövardotter? Se hur Hanna Zetterberg, som spelade flickan, ser ut idag (mer än 30 år senare)!

Minns du Ronja Rövardotter? Ja, i sådant fall kommer du troligen också ihåg Mattis och Lovis (Ronjas föräldrar) och de läskiga vildvittrorna!

Som 11-åring fick Hanna Zetterberg rollen att spela Ronja och filmen hade premiär 1984. I Astrid Lindgrens kända berättelse får tittaren följa med till Mattisborgen och i smyg blir Ronja Rövardotter vän med Birk, som är son till Mattis stora ärkefiende.

Foto: Stefan Lindblom/TT

Hanna Zetterberg är född 1973 och vi minns henne kanske mest som skådespelare i Ronja Rövardotter, men nu gör hon något helt annat. 

Vad jobbar Hanna Zetterberg med idag?

Trots succén som barnskådis valde Hanna inte att fortsätta med skådespeleriet. Istället började hon jobba med politik och blev så småningom riksdagsledamot för Vänsterpartiet. Idag arbetar hon, enligt LinkedIn, som utredningssekreterare på regeringskansliet. Men Hanna släppte inte bok-och filmvärlden helt. Tidigare har hon nämligen skrivit barnböcker om karaktären "Nejlika". 

Så här ser Hanna Zetterberg ut, mer än 30 år sedan rollen som "Ronja". Foto: Maja Suslin/ TT

Trots att skådespelaråren är förbi tycker vi att hon är lik sig från tiden när hon spelade Ronja Rövardotter. Hade du känt igen henne?

En annan svensk barnstjärna är Mihai Samuel Haus som blev känd i serien Tsatsiki. Se hur han ser ut idag i videon nedan. 

Mer:

Så ser Jonte från "Eva & Adam" ut 19 år senare