Det här heter prins Harry och prins William i efternamn

prins William, prins Harry, efternamn.
Det här heter prins William och prins Harry i efternamn. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Prins Harry och prins William... vadå? Nu reder vi ut vad prinsarna heter i efternamn och vilka namn lärarna egentligen ropade upp i klassrummet under skoltiden.

Ropade läraren upp "prins Harry" och "prins William" i klassrummet under de brittiska prinsbrödernas uppväxt? Vad heter de egentligen i efternamn och vad är Harry och Williams fullständiga namn? Nu går vi till botten med det här en gång för alla.

Kungligheter använder sig inte av efternamn vanligtvis, utan de använder sina titlar. Därför är Harry och William främst kända som prins Harry och prins William. Men släkten har faktiskt ett vanligt efternamn.

Vad heter den brittiska kungafamiljen i efternamn?

Long story short: Fram till Drottning Elisabeth II och prins Philips bröllop hette dem Windsor, men efter vigseln la de till Philips namn "Mountbatten" så det fullständiga efternamnet blev Mountbatten-Windsor.

Vad kallades prins Harry och prins William i skolan?

Så vitt vi vet ropade inte lärarna upp prinsarnas titlar under uppropen. Eftersom William och Harrys pappa Charles är prins över Wales så kallades barnen William och Harry Wales.

Den brittiska kungafamiljen använder oftast sina titlar och inte efternamn. Bild: Stella Pictures

Vad kallas prins Williams barn i efternamn?

Idag använder sig inte prins William av namnet Wales då han fått en ny titel. William är näste tronföljare och kommer en dag bli Storbritanniens kung men idag är han hertig av Cambridge och man skulle kunna säga att det är hans efternamn.

Williams son, prins George, följer nämligen i pappas fotspår och står inskriven som George Cambridge.

Vad kommer prins Harrys barn heta i efternamn?

Markle? Wales? Cambridge? Mountbatten-Windsor? Vad kommer Meghan och Harrys nyfödda son kallas i efternamn? Eftersom föräldrarna är hertig och hertiginna av Sussex trodde alla att barnet skulle använda Sussex som efternamn, skriver Thesun.

Men nyligen avslöjade Harry och Meghan det fullständiga namnet på sin son: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.


Meghan och Harry söker just nu efter en nanny som kommer bli en del av familjen och tjäna en riktigt saftig lön! Se vad som krävs för att söka tjänsten och hur mycket man kommer tjäna i videon nedanför.

Mer:

Meghan Markle och prins Harry söker en nanny – så hög blir lönen