HBO svarar fansen om Daenerys i Game of Thrones avsnitt 5 säsong 8

Daenerys Targaryen avsnitt 5 säsong 8 Game of Thrones why?
Daenerys Targaryen avsnitt 5 säsong 8 Game of Thrones. Nu förklarar serieskaparna varför hon brände ner Kings Landing. - Foto: HBO.
Dela på Pinterest
Daenerys Targaryens insats i Game of Thrones har väckt starka känslor bland fansen och gjort många arga. Så arga att serieskaparna nu måste förklara sig...

Game of Thrones säsong åtta avsnitt fem lämnade många tittare chockade, arga och förvirrande. Om du inte sett avsnittet ännu bör du sluta läsa här, för nu kommer en spoiler!

Som ni såg i avsnitt fem brände Daenerys Targaryen ner hela Kings Landing tillsammans med alla dess invånare, soldater såväl som kvinnor och barn. Den här sidan av Deanerys chockade många och få kunde förstå orsaken till detta vansinnesutbrott.

I ett avsnitt av "Game Revealed" där tittarna får följa med bakom kulisserna efter varje avsnitt så får vi höra serieskaparna förklara vad som for genom Daenerys huvud när klockorna ringde, och varför hon bestämde sig för att bränna ner allt och alla.

Serieskaparna menar att vredesutbrottet berodde på ensamhet och familjeband. Bild: HBO.

Därför brände Daenerys ner Kings Landing

"Hon känner sig tom. Det var inte som hon trodde att det skulle vara. Det var inte nog", sa avsnittets regissör Miguel Sapochnik.

D. B. Weiss, som är en av serieskaparna instämmer med Miguel.

"Hon vet att hon har vunnit det här kriget. Det är i det ögonblicket som hon tar beslutet att göra det här personligt", säger han.

Hennes beslut ska även vara relaterat till hennes familj, då hon är en Targaryen. Under seriens gång har man fått en ganska bra bild av vad allt det kan innebära. Sen om det innebär att hon är galen eller hämnd- och stridslysten är ännu osagt.

Nu svarar serieskaparna på vad som hände med Daenerys i Game of Thrones avsnitt fem. Bild: HBO.

"Slutligen, hon är vem hon är, och det är en Targaryen", säger David Benioff som är en av serieskaparna. "Hon har upprepande gånger under serien sagt 'Jag kommer ta det som är mitt med eld och blod' och i det här avsnittet gör hon det", säger David i The Game Revealed.

Emilia Clark som spelar Daenerys egna ord om avsnitt fem

Emilia Clark får även dela sin egen uppfattning om vad Daenerys kände i det ögonblicket när klockorna ringde.

"Varenda sak som har lett henne till den här stunden, och där är hon, ensam", säger Emilia i klippet.


Är du lika nyfiken som oss på det absolut sista avsnittet någonsin av Game of Thrones? Se hur långt det kommer vara i videon nedanför.

Mer:

Trailern inför avsnitt 6 i Game of Thrones säsong 8

Game of Thrones säsong 8: Så långa är alla avsnitt

7 serier som liknar Game of Thrones – som har toppbetyg på IMDB