7 serier som liknar Game of Thrones – som har toppbetyg på IMDB

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Älskar du Game of Thrones? Då måste du se de här liknande serierna som fått höga betyg på IMDB och är fulla med spänning, drama och sex.

Får du inte nog av serien Game of Thrones? Den hyllade succéserien är inne på sin åttonde och sista säsong och vi behöver verkligen hitta en ny serie som liknar Game of Thrones när finalen sänts. Game of Thrones är rankad på IMDB som en av världens bästa serier med 9,5 i betyg.

Vi ha listat några liknande serier med väldigt höga betyg och snarlika miljöer och handlingar som du ser i GoT.

7 serier som liknar Game of Thrones

1. Vikings – 8,6 i betyg på IMDB

Vikings utspelar sig under vikingatiden som ni kanske förstår på namnet. Där får vi följa Ragnar Lothbrock, en krigare och farmare, som beslutar sig för att segla väster ut för att utforska världen. Serien är full av sex, svärdslag och strategiska spel, precis som i Game of Thrones.

2. The Last Kingdom – 8,4 i betyg på IMDB

The Last Kingdom utspelar sig år 866. Saxaren Uthred blev tillfångatagen som ung pojke av en dansk vikingahövding. I serien får vi följa Uthred som är besluten att återta landet som han rövades bort ifrån – samtidigt som han måste ta reda på om han egentligen är en saxare som han föddes till att bli, eller en viking som han växt upp till att vara.

3. Rome – 8,8 på IMDB

Rome är en historisk dramadokumentär som utspelar sig 52 år före Kristus i Rom (såklart!). Vi får följa de rika och mäktiga familjerna under romartiden och hur romarriket tillslut föll samman efter år av fattigdom, klasskamper och ett korrupt politiskt system. Som ett Game of Thrones, fast verklighetsbaserat, typ!

4. Black Sails – 8,3 i betyg på IMDB

Om du gillar House Greyjoy i Game of Thrones borde du spana in Black Sails – serien som handlar om pirater. I serien får vi följa några av de mest berömda verkliga piraterna i historien, men också de påhittade karaktärerna "John Silver" och "Kapten Flint". Guld, drama och action kan vi lova i Black Sails!

5. Outlander – 8,5 i betyg på IMDB

På ett mystiskt sätt råkar den brittiska sjuksköterskan Claire resa genom tiden, från 1945 tillbaka till 1743. Där får vi följa hennes nya liv, kampen för att hitta ett sätt tillbaka för att sedan överväga om hon verkligen vill komma tillbaka till 1945. Det är en serie full av sex, drama, romantik och mystik. Perfekt om du vill plocka just dessa delar från Game of Thrones.

6. The Tudors – 8,1 i betyg på IMDB

Handlingen i The Tudors är baserad på kungen Henrik VIII under 1500-talet i England. Men du bör ta händelserna med en nypa salt då få händelser och karaktärer grundar sig på verkliga händelser. Men om du har det i baktanke och vill se en spännande serie med medeltidskänsla, politiska spel och drama så kan det vara något för dig!

7. The Shannara Chronicles – 7,3 på IMDB

The Shannara Chronicles är perfekt för dig som älskar fantasy-delen i Game of Thrones. Serien är nämligen full av magi, mystiska varelser och spännande äventyr. Om du gillar ungdomsserier kommer du älska den här serien som i stort sett går ut på att karaktärerna ska rädda deras värld från undergången. Nästan lite som när människorna försöker rädda världen från The Night King och The Army of the Dead.

Vill du ha fler serietips? Vi frågade våra läsare om deras bästa serietips. Se vilka serier du inte får missa 2019 i videon nedanför.

Mer:

De bästa serierna 2019 du måste se – enligt Modettes läsare