Appen Gjensie testar om du är redo för att skaffa barn

Den visuella bebisen är nästan som på riktigt. - Foto: Unsplash & Gjensie
Dela på Pinterest
Vill du prova på hur det är att ha en nyfödd bebis? Här är appen Gjensie som både bajsar, gråter och äter.

Är du förälder och vet precis hur tufft det kan vara, eller vill du bara för en stund prova på hur föräldralivet kan se ut med en liten bebis? Då borde du kolla in mobilappen Gjenise.

Appen fungerar nämligen precis som en bebis. Ja, den både bajsar, gråter och äter – men allt sker på din mobiltelefon. 

Utmaningen med Gjenise är att hjälpa bebisen och stilla dens behov. Börjar Gjenise gråta eller kanske nyss har bajsat? Då måste du agera inom ynka fem minuter. 

Foto: Gjensie

Men hur går det egentligen till? Jo, genom att sjunga, klappa din skärm eller gå en promenad kan du lugna bebisen. Men se upp! Så länge du gör fel kommer Gjenise fortsätta skrika (kanske inte så realistisk i verkligheten men...)

24 timmar senare är utmaningen klar och du får då se hur det gick på alla moment. 

– En eloge till den som klarar av alla prövningar som Gjensie utsätter en för. Som förälder vet du aldrig vad som kommer att ske med ditt barn och under hela livet uppstår nya frågor. Vi hoppas att appen ska ge föräldrar ett bra tillfälle att prata med varandra om sina egna förberedelser, säger Lina Winqvist, som har tagit fram appen och är marknadschef på Gjensidige Försäkring.

Foto: Gjensie

Appen är gratis och finns att ladda ner i Appstore. Ta en titt i videon högst uppe för att se hur livet med Gjensie kan se ut.

Ringer du dina föräldrar direkt när det uppstår ett problem eller gör alltid det som andra förväntar sig av dig? Då kan du ha blivit curlad som barn. Ta reda på hur mycket som stämmer in på dig i videon nedan.

Mer:

Vilken typ av förälder kommer du bli? Testa här!