Eurovision 2019 semifinal 2: Länderna som spås gå till final

Eurovision 2019 semifinal 2 resultat
Dessa länder kommer gå vidare i Eurovision enligt oddsen. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Torsdagen den 16 maj är det dags för semifinal i Eurovison 2019. Sverige är med och tävlar och redan nu har flera av länderna som deltar favorittippats.

Torsdagen den 16 maj kommer länderna som tävlar om att kvalas in i Eurovision finalen på lördag ställas mot varandra i semifinal nummer två. Men redan nu har flera försökt förutspå vilka länder som kommer gå vidare.

Hur många länder är med i Eurovision 2019 semifinal 2?

Totalt är det 18 länder som tävlar i semifinal nummer två. Under semifinal nummer ett var det 17 länder som deltog och under den stora finalen på lördag kommer det vara 26 länder som tävlar om vinsten. Men hela 41 länder får rösta fram vinnaren då de deltagit i tävlingen.

Länderna som spås gå vidare från semifinal 2 till final i ESC

Sajten Eurovisionworld har sammanställt en lista med de länder som spås gå vidare till final från den andra semifinalen. Listan baseras på flera olika odds från bettingsajter och då är det tio länder som är i topp.

Nederländerna

Sverige

Ryssland

Azerbaijan

Nordmakedonien

Schweiz

Malta

Norge

Armenien

Danmark

Sverige är favorittippat i Eurovision 2019

Sverige är ett av länderna som blivit favorittippat inför både finalen och semifinalen. Enligt Eurovisionworld så kommer de dela första placeringen med Nederländerna i semifinal 2. Även i finalen förutspås John Lundvik göra succé. Läs mer om hur det kommer gå för Sverige i Eurovision här!


Hur bra koll har du egentligen på John Lundvik som kommer representera Sverige i Eurovision? Se allt du måste veta om honom i videon nedanför.

Mer:

Sverige favorittippat: så kommer det gå i Eurovision 2019

6 saker du måste veta om John Lundvik i Melodifestivalen 2019