John Lundvik i Melodifestivalen 2019 – 6 saker du vill veta

John Lundvik tävlar imorgon i Melodifestivalen 2019. - Foto: Foto: Stella Pictures.
Dela på Pinterest
John Lundvik tog Sverige med storm förra året i Melodifestivalen. I år är han tillbaka och aktuell i Melodifestivalen 2019. Vi har svaren på dina frågor om artisten!

Hur gammal är John Lundvik?

John föddes år 1983 i London och är idag 36 år gammal. Han firar sin födelsedag den 27 januari.

Vad är John Lundviks längd?

I en intervju med Modette berättar John att han är 175 cm lång.  

Är John Lundvik adopterad?

Ja, i en intervju med Expressen berättar John att han föddes i London där han adopterades av Johan och Jane Lundvik när han var en vecka gammal. Först bodde familjen i London i sex år innan de flyttade till Växjö där han sen är uppväxt. John berättar att han inte har någon som helst kontakt med sina biologiska föräldrar och att det inte gör honom något alls.

John berättar också att han har två barn med flickvännen Jotta Martidou. De har dottern Naomi som är fyra år gammal och sonen Michael som är två år gammal. Familjen bor i Stockholm.

Har John varit med i Melodifestivalen innan?

Ja, John medverkade i första deltävlingen under Melodifestivalen 2018. Då gick han direkt till final där han slutade på en tredje plats efter Benjamin Ingrosso och Felix Sandman. Nu är John aktuell i fjärde deltävlingen av Melodifestivalen 2019 med låten "Too Late For Love" som sänds imorgon lördag. Det återstår att se om John går direkt till final i år också!

Är John också låtskrivare?

Ja. John skrev låten "When You Tell The World You're Mine" tillsammans med Jörgen Elofsson – den låt som framfördes av Agnes Carlsson och Björn Skifs på Kronprinsessan Victoria och Prins Daniels bröllop. 

Utöver det har han varit låtskrivare till artister som Sanna Nielsen och Anton Ewald. Något mer han gjort inom låtskrivande är att han skrivit filmmusik till filmen "Snabba Cash".

Vad heter John Lundvik på Instagram?

Vill du följa John på sociala medier kan du följa honom på Instagram där han heter "johnlundvik". På Instagram får vi följa Johns vardag och hans Mello-resa. På Instagram har John idag cirka 21 000 följare.


En av de vi kommer få se i finalen av Melodifestivalen 2019 är nykomlingen Malou Prytz, ta reda på mer om henne i videon nedan!


Mer:

5 saker om Anton Hagman i Melodifestivalen 2019

5 saker om Lisa Ajax i Melodifestivalen 2019