Aviciis föräldrar gör minneskonserter – här kan du se dem

Tim Bergling, avicii
Tim Berglings föräldrar gör minneskonsert under 2019. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Aviciis föräldrar planerar nu två minneskonserter för att hylla sonen Tim Bergling. Ta reda på var de kommer hållas här!

Det var ganska nyligen som Aviciis senaste låt kom ut och DJ-stjärnan hyllades ännu en gång världen över. Efter artistens död, för över ett år sedan, uttalade sig hans familj i ett pressmeddelande och skrev: "Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.”  

Till minne av sonen startade hans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling en stiftelse kallad "Tim Bergling Foundation". Där är tanken att stödja arbetet mot självmord, psykisk ohälsa och klimatförändringar.

– Vi jobbar mycket med stiftelsen, det kommer att ta mycket tid. Nu är det två låtar som släppts, sedan kommer det en skiva i juni. Alla intäkter går till stiftelsen, men nu gäller det bara att hitta rätt organisationer som kan förvalta pengarna, säger Klas Bergling i en intervju med Nöjesbladet.

Här hålls minneskonserterna för Avicii

Föräldrarna har inte setts på så många offentliga sammanhang – tills nu. Nu berättar Anki Lidén och Klas Bergling om planerna för framtiden. Två minneskonserter står nämligen på schemat, en i Sverige och en i Los Angeles. Fokus ska vara på "mind aid".

– Tim ska vara huvudperson, men det ska vara flera andra dj:s. Det blir ett bra upplägg som börjar elva på dan och håller på till elva på kvällen. Vi vill skapa en diskussion om ”mental illness” som är så vanligt i branschen. Vi vill att folk ska komma ut och prata om det, berättar Klas Bergling i samma intervju.

Källa: Aftonbladet

Under Rockbjörnen 2018 fick bortgångne Tim Bergling priset för "Årets låt". Hans pappa, Klas, tog emot priset och rörde många till tårar med sitt tal. Se vad han sa i videon här.

Mer:

Molly Sandén efter mötet med Avicii: "Ska jag sälja min själ?"