Molly Sandén efter mötet med Avicii: "Ska jag sälja min själ?"

Molly Sandén och Avicii
Molly Sandén ändrade inställning efter mötet med Avicii. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Molly Sandén fick en ordentlig tankeställare efter sitt tidigare möte med bortgångne DJ-stjärnan Avicii. "Är det hit jag vill? Ska jag sälja min själ till djävulen i USA?" säger hon i en intervju.

Den svenska artisten Molly Sandén fick en rejäl tankeställare när hon för några år sedan träffade världskända Aviici, Tim Bergling. I en intervju med Dagens Nyheter berättar hon nu om sin tid Los Angeles där de två umgicks mycket – något som fick henne att ändra inställning helt. 

– Det var tur att jag träffade honom. Det var det som fick mig att förstå att det inte var rätt. Man levde värsta lyxlivet, alla bodde i var sin svit, man fick beställa vad man ville från room service, men…

Molly fortsätter:

– Det var under perioden när han var väldigt sjuk, man såg hur fysiskt dåligt han mådde och hur vidrigt maskineriet runt omkring honom var. Hur folk försökte tvinga honom till saker han inte orkade göra, säger hon.

När Molly fick en ordentlig inblick och såg den ständiga pressen och stressen tog hon beslutet att inte fortsätta in i musikindustrin i USA.

– Är det hit jag vill? Ska jag sälja min själ till djävulen i USA? För vems skull då? Ju större man blir, desto fler människor är beroende av att man ska leverera. Det var en jätteviktig insikt, att nej, inte till vilket pris som helst, säger hon.

Foto: Stella Pictures

Avicii, Tim Bergling, tog livet av sig 2018 och sörjdes av hela världen. I ett pressmeddelande uttalade sig hans familj och skrev: "Tim var inte gjord för det maskineri han hamnade i, han var en ömhudad kille som älskade sina fans men skydde rampljuset.” 

Under Rockbjörnen 2018 fick bortgångne Tim Bergling priset för "Årets låt". Hans pappa, Klas, tog emot priset och rörde många till tårar med sitt tal. Se vad han sa i videon här.

Källa: DN

Mer:

Molly Sandén om uppbrottet med Danny Saucedo: "Det är något fint"

Därför vill Molly Sandén inte prata om Danny Saucedo längre