Isabella Löwengrips svar på kritiken mot privatjet-satsningen

Isabella Löwengrip satsar på privatjets – nu svarar hon på kritiken. - Foto: Instagram/Isabella Löwengrip.
Dela på Pinterest
Flera har ifrågasatt Isabella Löwengrips nya satsning på privatflygplan och nu svarar hon på reaktionerna och hur hon ser på miljöfrågan.

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip annonserade tidigare idag en ny agentur med fokus på privatjets, globala välgörenhetsorganisationer och filmindustrin. Och den förstnämnda grenen i det nya projektet har väckt starka reaktioner!

Flyg- och klimatdebatten har varit en het fråga under det senaste året och många svenskar känner sig oroade över klimathotet. Därför ställer sig flera av Isabellas följare sig kritiskt till hennes nya satsning på privatflyg.

"Du jobbar åt andra hållet än övriga världen lycka till", "boosta unga att flyga privatjet? Samtidigt säga att du stöttar Annie Lööf och Greta?" och "detta är det sjukaste", är några av kommentarerna i inlägget som Isabella delat på Instagram.

Diskussionen kring miljöfrågan är inte global menar Isabella

I en intervju med Breakit berättar Isabella mer om sitt nya projekt och svarar på hur hon resonerar i miljöfrågan.

”Den här diskussionen kring miljöfrågan och flyg är en väldigt svensk fråga, den är inte speciellt global, så de bolag vi träffar behöver verkligen få kommunicera och hitta sin nya generation som flyger", säger Isabella Löwengrip.

Isabella reser ofta i privatflyg själv när hon ska på möten. Bild: Instagram/Isabella Löwengrip

Etiska frågan är upp till var och en

Och om det är etiskt rätt i och med debatten kring utsläpp är inget Isabella tar hänsyn till.

”Det finns människor som investerar och jobbar för köttindustrin och läkemedelsbolag, folk som investerar i spelbolag och alkohol. Den etiska bedömningen får varje investerare och entreprenör göra själv", säger Isabella Löwengrip till Breakit

Några av Isabellas följare är positiva till hennes nya satsning och hyllar henne i kommentarsfältet.

"Grattis", "wow" och "lycka till", är några av kommentarerna.


En som tar flygdebatten på allvar och som hyllats världen över är Greta Thunberg. Nyligen fick hon pryda Times omslag för att hon jobbar för att sätta klimatfrågan i fokus. En av dem som gett henne lovord är en stjärna från Harry Potter. Se hyllningen i videon nedanför.

Mer:

Greta Thunberg frontar Time Magazine – se bilden här