Så mycket pengar fick deltagarna i Robinson 2019

Nu avslöjar deltagarna om ersättningen de fick i Robinson 2019. - Foto: Instagram/ jannika_navjord & Instagram/ robinsontv4
Dela på Pinterest
Nu berättar vinnaren Klas Beyer och Jannika Navjord om den låga ersättningen som deltagarna fick för att vara med i Robinson 2019. "Jag var nära på att säga nej", säger Jannika.

Redan i höstas visste årets deltagare vem som var den lyckliga vinnaren i Robinson och förra veckan fick äntligen tv-tittarna veta att det var Klas Beyer från Umeå som kammade hem vinsten.

I podcasten Vad har hänt? berättar nu Robinson-vinnaren Klas och en annan deltagare, Jannika Navjord, om den låga ersättningen de fick för att spendera 10 veckor utomlands. Att tacka ja till programmet var därför inte ett så självklart val för Jannika, som dessutom behövde ta ledigt från jobbet hemma i Sverige.

– Jag var nära på att säga nej, för först hette det: ni får kompensation för förlorat arbete, men sedan var det 8 000 kronor och jag tänkte att det täcker ingenting, berättar Jannika.

Så mycket pengar får Robinson-deltagarna

Deltagarna i Robinson 2019 fick med andra ord 8000 kronor i ersättning, före skatt. Men några fick högre kompensation. Jannika tror att det rörde sig om två av de medverkande som tydligt hintade om att de fick mer betalt. 

– Vissa fick ju lite mer pengar från första början, de hade andra typer av kontrakt. Vissa har ju inte sökt utan har blivit headhuntade till programmet, säger Jannika i podcasten.

Men läget för Klas blev helt annorlunda. Han blev nämligen 500 000 kronor rikare efter vinsten!


Innan finalen fick TV4-tittarna berätta vem av deltagarna de tyckte var mest värdig att vinna tävlingen – och många hade en stor favorit. Ta reda på vem det var i videon nedan.

Mer:

6 fakta om Jannika Navjord från Robinson 2019

6 saker om Klas Beyer från Robinson 2019