Resa till rymden? Så mycket kostar det att åka med NASA

Rymden, resa, jorden, astronaout
Nu meddelar NASA att du kan åka upp till rymden. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
NASA öppnar upp för kommersiella besök, och du kan nu resa upp till rymden! Enda nackdelen? Prislappen är (extremt!) hög...

Du som alltid har drömt om att befinna dig i rymden kan få din dröm till verklighet. NASA meddelar nu att rymdstationen ISS kommer öppnas upp för turister.

På Twitter skriver de att de välkomnar kommersiella besök och redan från och med nästa år, 2020, kommer man kunna ta en tur upp till rymden. 

Det är den amerikanska flygplanstillverkarna Boeing och Elon Musks SpaceX, ett företag inom privat rymdfart som har ansvaret för att ge resenärerna den rätta träningen samt medicinska förutsättningar för att klara av resan. BBC rapporterar att två korta privata astronautuppdrag kommer ske per år. 

Men priset är högt! Resan till rymden beräknas kosta 60 miljoner dollar, drygt 560 miljoner svenska kronor, och då kostar det även 35 000 dollar, drygt 300 000 kronor, varje natt på stationen.

Space X. Foto: Unsplash

Kanske är ett besök till rymden lite väl pricy, men om du vill uppleva något unikt och fortfarande känna lite spänning under din resa kan du istället besöka Tjernobyl. Är det farligt att åka dit på grund av strålningen och vad gäller egentligen när man är på platsen? I videon nedan listar vi allt du behöver veta.

Mer:

Se bilder från kärnkraftverket Tjernobyl – så ser det ut idag