Midsommarfirande i Stockholm 2019 och populära skärgårdsöar

Fira midsommar i Stockholm 2019. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Midsommar 2019 börjar närma sig. På jakt efter ett klassiskt firande med midsommarstång, sång och dans? Då är det hit du ska åka.

Midsommarafton är snart här och sommarens stora högtid ska firas. Befinner du dig i Stockholm och vill fira ett klassikt midsommarfirande med dans, sång och picknick på gräset? Vi har listat de tio bästa och mest populära ställena att besöka om du är på plats i huvudstaden. Dessutom tipsar vi dig om skärdgårdsöarna du inte vill missa!

Midsommarfirande i Stockholm 2019

Skansen

På Skansen kan du göra din midsommarkrans, gå på mysig marknad, dansa runt midsommarstången eller se folkdans. Här kan du fira midsommarhelgen både fredag, lördag och söndag. 


Vinterviken, Gröndal

På stora ängen framför scenen är det dans och sång. En midsommarbuffé serveras i Orangeriet. Gör dig redo för en klassisk midsommar! Läs mer här. 


Hasselbacken, Djurgården

Hasselbacken bjuder på show med dragshowartister som gästar. Dessutom är det lekar, fiskdamm och allsång. Senare mot kvällen blir det barer och dj:s! 


Rålambshovsparken, Kungsholmen

I Rålisparken anordnas ett midsommarfirande och en integrationsfest från klockan 11.30. I parken kan du dansa runt en midsommarstång, sjunga och leka midsommarlekar. 

Nema Problema, som anordnar firandet, hoppas många svenskar av olika bakgrund kan mötas för att fira ihop. Läs mer här.


Mosebacketerrassen, Södra teatern

Här smyckas stången från klockan 12.00 och därefter blir det ringdans. Här samlas alla, unga som äldre. På midsommarnatten blir det fest med dj och klubb! Läs mer här.


Ekebyhovs slott, Ekerö

Från och med klockan elva kläs midsommarstången och därefter blir det dans. Läs mer här.


Hågelbyparken, Tumba

Här möts du av ett traditionellt firande där det finns möjlighet att tävla i 5-kamp- Midsommarbuffé och hembakt fika finns att köpa, men det går lika bra att ta med picknick!

Foto: Unsplash

Och hur härligt är det inte att åka ut till skärgården på midsommar? Här är några av de mest populära ställena att fira dagen på.

Skärdgårdsö Fjäderholmarna

Fjäderholmarna är ett måste under sommaren, så varför inte tillbringa midsommar där? En halvtimmes båtfärd från Slussen och du är på plats. Här kan du fira en traditionsenlig midsommarafton!


Skärdgårdsö Waxholm

Ta med dig picknick och åk en härlig tur ut till en skärgårdsö kallad Waxholm. Här kan du hänga på klipporna eller bara njuta och fånga den typiska skärgårdsandan!


Skärdgårdsö Sandhamn

Om du vill ta dig lite längre bort kan du åka till Sandhamn, också en idyllisk skärdgårdsö i Stockholm. Här finns ett traditionellt midsommarfirande under hela dagen.


Skärgårdö Grinda

Här finns både midsommarstång och blomster till kransar. Firandet tar plats på ängen nedanför Grinda Wärdshus och de erbjuder under dagen fyra fasta sittningar om man är sugen på en midsommarmeny. 


Planerar du ett besök till Stockholm eller kanske befinner dig där under hela sommaren? Att besöka en takbar är definitivt något du måste göra då! Se de 17 bästa i videon nedan. 

Mer: 

Är man ledig på midsommar? Läs allt om röda dagar 2019 här!