Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Är man ledig på midsommar? Läs allt om röda dagar 2020 här!

Är du ledig på midsommar? Se vad som gäller här!. Foto: Anatoliy Yavlonin / Shutterstock
Dela på Pinterest
Midsommar är inte en röd dag, men du är ändå ledig från jobbet. Låter det tokigt? Vi förklarar hur det går till.

Midsommarafton är helt klart en av sommarens höjdpunkter som man gärna vill spendera med sina vänner, nära och kära. Kanske över hela dagen – eller till och med hela helgen! Men då undrar man ju såklart, är det en röd dag eller behöver man ta ledigt?

Midsommarafton är inte en röd dag

Nej, midsommarafton är inte en röd dag, utan det är dagen efter, alltså midsommardagen, som är en röd dag. 2020 infaller midsommarafton den 19 juni på en fredag – men bara lugn, du kommer vara ledig från jobbet om du jobbar "normala kontorstider".

Därför är du ledig på midsommarafton

Midsommarafton är som sagt ingen röd dag, men enligt semesterlagen så anses det som en allmän helgdag och du är därmed ledig. Bra va?

En annan sådan dag som egentligen inte är "röd", men som man ändå är ledig på är Nyårsafton. Det är också en allmän helgdag. Så om din chef inte planerar på att ge dig ledigt så borde du prata med hen och ditt fackförbund.

Mer:

10 roliga snapsvisor till midsommarfesten

9 gratis grejer att göra under midsommarhelgen när du inte har pengar