Influencerns bilder efter "Chernobyl" får folk att rasa: "Respektlöst"

Influencer bild i underkläder i chernobyl.
Influencern poserade i underkläder efter HBO:s "Chernobyl" - Foto: HBO och Instagram/Nz.nik
Dela på Pinterest
Efter den hypade HBO-serien "Chernobyl" har turister strömmat till närområdet där serien tog plats. En influencer som rest till Pripyat har väckt mycket känslor hos andra efter att ha publicerat sina turistbilder.

Succéserien "Chernobyl" från HBO fick hela världen att bita ner naglarna, men många lockades också till att resa till Ukraina för att besöka den ödsliga platsen där kärnkraftskatastrofen skedde.

Ja, det kan vara svårt att tro att man faktiskt besöka Tjernobyl efter ha sett serien! Det finns några speciella regler om vad man får och inte får göra på platsen, men du kan boka guidade turer dit idag.

Städerna Tjernobyl och Pripyat har blivit populära turistmål efter serien – men några foton från platserna har upprört flera på sociala medier.

Bilderna som har tagits av en influencer från ett besök i Pripyat har väckt ilska på Instagram och många är riktigt kritiska.

"Ogillat. Ofattbart respektlöst", "Är du dum? Tusentals människor har dött här. Du borde visa lite respekt" och "Det här är höjden av okunnighet. Absolut skamlöst", är några av kommentarerna till bilderna som nu sprids som en löpeld.

Bilder: Stella Pictures och Instagram/Nz.nik


Är du nyfiken på vad som gäller för de som vill resa till Tjernobyl? Se hur man tar sig dit och vilka regler man måste följa på platsen i videon nedanför.

Mer:

Se bilder från Tjernobyl – så ser kärnkraftverket ut idag

Besöka Tjernobyl 2019? Här är allt du måste veta inför resan