Vill du vara med i Eagles säsong 2? Nu söker serien skådespelare

Eagles säsong 2, provfilmning, skådespelare, ansök roller
Kanske är du en del av Eagles säsong 2? Nu kan du ansöka och provspela för seriens olika roller. - Foto: SVT/ Eagles
Dela på Pinterest
Vill du bli en del av succéserien Eagles? Nu kan du söka en skådespelarroll! Här är allt du behöver veta.

Eagles-serien på SVT drog till sig många tittare och blev snabbt en snackis bland den yngre publiken. För ett tag sedan meddelade Edvard Olsson, som spelar hockeykillen Elias Kroon, att det blir en säsong 2 – och fansen jublade!

"Håll i er! Det kommer en säsong 2 av Eagles! skrev de även på Instagram-kontot eagles_svt.

I maj avslöjade SVT att den andra säsongen först måste spelas in och förväntas vara klar om ungefär ett år. Men redan nu är filmningen i full gång! Vill du vara en i Eagles-gänget? Nu söker nämligen produktionsbolaget nya skådespelare. 

Främst söker de mindre talroller och avancerade statister. Du kan till exempel söka rollen som klasskamrat i skolan i Oskarshamn eller medverka som karaktärernas Felicia eller Klaras vänner i serien. Du ska då spela en ungdom som ser ut att vara 15-19 år. Är du hockeyproffs kan du även söka en roll för att tillhöra hockeylaget Eagles. För att få denna roll är det en merit att du har spelat ishockey tidigare och har bra kunskap i spelet. 

Så söker du en roll i Eagles

Om du är sugen på att ansöka ska du skicka in en så kallat "self tape" – ett kort klipp där du berättar vad du heter, vart du kommer ifrån, din ålder och den rollen du söker. Du ska även filma dig själv medan du spelar in en provscen med ett riktigt manus. 

Gäller det en ansökan för hockeylaget behöver du bara skicka in en bild och berätta om dina förkunskaper inom sporten.

Sugen på en skådespelarkarriär? Här ansöker du för rollerna till Eagles.

Foto: SVT/ Eagles

...Psst!

En barnskådis som heter Hanna Zetterberg spelade Ronja Rövardotter-karaktären. Idag gör hon något helt annat! Se hur hon ser ut idag i videon. Känner du igen henne?

Mer:

Klart: Serien Eagles får en säsong 2 – då kan du se den på SVT