Systembolaget börjar med hemkörning av alkohol – då kan du beställa

Systembolaget erbjuder hemkörning av alkohol. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Systembolaget börjar med hemkörning av alkohol direkt till dörren. I och med det nya beslutet kan du använda tjänsten redan i sommar.

Har du en stor fest, ett bröllop eller en examensfest inplanerad? Nu blir det nämligen möjligt att få alkohol hemlevererat till dörren från Systembolaget.

År 2012 blev beställning och leverans av alkohol möjligt på några platser i Sverige under ett test som utfördes av Systembolaget, och nu utökas tjänsten.

– Nu kommer det bli möjligt, oavsett var man bor i Sverige, att kunna beställa alkohol från Systembolaget. Man kan hämta den hos ett ombud och möjligheten till hemleverans utökas, säger socialminister Lena Hallengren i en intervju med SVT.

Ändringen har gjorts för att Systembolaget ska anpassas till konsumenternas nya köpmönster, men också för att tjänsten ska vara tillgängligt i hela landet.

– Eftersom Systembolaget har en väldigt stark ställning hos svenska folket är det också viktigt att de kan möta de förändrade konsumtionsmönster som vi ser, och då är det här en viktig del för att kunna upprätthålla sitt förtroende och fortsätta bedriva en restriktiv alkoholpolitik, säger Lena Hallengren.

När börjar Systembolaget med sina hemleveranser?

Från och med den 1 juni ska hemkörning bli en del av Systembolagets ordinarie verksamhet. Lena säger även att tjänsten kommer byggas ut successivt, men att ambitionen är att det ska vara på plats så snart som möjligt.


Befarar du att någon i din omgivning, eller du själv, har en ohälsosam relation till alkohol?

Mer:

Dricker du för mycket alkohol? 5 tecken på att du är i riskzonen