Varför förlovar sig vissa så snabbt? Nu svarar experten

Förlovning, bröllop, giftermål
Vissa förlovar sig snabbt, andra väljer att vänta. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Plötsligt får du veta att din kompis har förlovat sig, trots att de bara har dejtat i några månader. Nu förklarar experterna varför vissa par förlovar sig så snabbt.

Hur kommer det sig egentligen att vissa par väntar med förlovning och giftermål i tio år, medan andra bär en ring på fingret redan efter några månader? Ja, det är såklart olika för olika personer, men experterna tror att det kan ha att göra med deras livsstil.

Hälsoexperten Caleb Backe menar att så kallade blixtförlovningar är vanligare i kändisvärlden och att det kan finnas en speciell anledning till det. Till tidningen Bustle säger han att vissa gifter sig så snabbt eftersom att de vill ha en stabilitet i livet.

– Många kändisar kämpar med en vardag som innebär ett oregelbundet schema och att bli konstant granskade. Den här komplicerade livsstilen gör att många krampaktigt håller fast vid allt som gör att de känner sig grundade, menar hälsoexperten Caleb Backe.

Psykologen Joshua Klapow, som kommer till tals i samma artikel, håller med.

– Att gifta sig är det mest kraftfulla och formella sättet att uttrycka kärlek och känslor för varandra. Det är ofta ett sätt att stärka känslor både offentligt och privat och skapa en stabilitet i ett liv som kan kännas väldigt instabilt, säger han.

Foto: Unsplash

Vanligare att militärer gifter sig

Det finns också en speciell yrkesgrupp som är extra utmärkande när det kommer till att förlova och gifta sig, i alla fall om vi utgår från en tidigare studie. Nämligen de som jobbar inom det militära. Dessa personer är även yngre än genomsnittet. Precis som kändisarna som reser mycket, känner av stress och press och får ta risker, är anledningen till militärernas tidiga giftermål de ekonomiska och känslomässiga fördelarna.

– Militära par vet att det finns en stor risk att de inte kommer att få se sin partner på långa perioder och så är det även för många kändisar. Resorna, separationerna och osäkerheten som kommer med ett kändisliv kan göra att unga celebriteter som känner starkt för varandra vill hitta stabilitet, säger psykologen Joshua Klapow,

Kanske har du själv eller en kompis förlovat och gift sig tidigt i förhållandet? Då kanske ni helt enkelt var ute efter den där stabiliteten!


För paret Justin Bieber och Hailey Baldwin (nej, förlåt, numera Bieber!) gick det blixtsnabbt och nu planerar de bröllop. Ta reda på allt som hänt i videon.

Mer:

Ellinor, 24, friade till pojkvännen: "Varför ska jag gå och vänta?"

Emmas mamma dog innan dotterns bröllop – lämnade en hemlig gåva