Allt om HBO-serien Gösta: Skådespelare, handling och säsong 2

Gösta finns att se på HBO Nordic, serie, tv-serie, säsong 1
HBO:s nya serie heter Gösta. - Foto: HBO Nordic
Dela på Pinterest
HBO gör sin första nordiska originalserie. Men vilka ser vi i rollerna och vad handlar den om? Här är allt du vill veta om den nya tv-serien Gösta.

Vad handlar serien Gösta om?

I serien får vi följa barnpsykologen Gösta som är nyinflyttad i en småländsk stad där han hyr en stuga mitt i skogen. På dagarna arbetar han på BUP-mottagningen för att hjälpa barn med deras problem. 

Gösta gör allt i sin makt för att vara snäll mot andra och vardagen kretsar kring att vara en bra person och vara alla till lags – något som irriterar många, bland annat flickvännen Melissa.

Vilka skådespelare är med i Gösta?

I huvudrollen ser vi Vilhelm Blomgren som spelar Gösta. Även Amy Deasismont, mera känd under namnet Amy Diamond, spelar karaktären Melissa som är Göstas flickvän.

Clara Christiansson Drake spelar BUP-patienten Saga och Mattias Silvell tar rollen som Göstas far. 

Hur många avsnitt är det i säsong 1?

I säsong 1 av Gösta finns det 12 avsnitt ute på HBO.

Blir det en säsong 2 av Gösta?

Det verkar just nu inte bli en andra säsong av HBO-serien Gösta, men det är fortfarande oklart. 

– Det finns inga konkreta planer på en andra säsong. Jag tänker ungefär som du, det är kul att tänka sig vad som skulle hända med den och den, men det tycker jag egentligen är ett argument för att inte göra en säsong till, säger Lukas Moodysson till Expressen.

Foto: HBO Nordic

En nyhet inom filmvärlden som du nu kan se på bio är "Annabelle Comes Home". Se den officiella trailern i videon nedan. Vågar du titta?

Mer:

Trailern till Orange Is The New Black – då sänds säsong 7 på Netflix