Millie Bobby Brown – allt du vill veta om Eleven från Stranger Things

Millie Bobby Brown spelar Eleven i Stranger Things. - Foto: Stella Pictures
Dela på Pinterest
Stranger Things har nu kommit ut med den tredje säsongen på Netflix och tittarna jublar. Här är allt du vill veta om skådespelaren Millie Bobby Brown som spelar Eleven i succéserien.

Var föddes Millie Bobby Brown?

Millie Bobby Brown föddes i Marbella i Spanien. Men redan som liten flyttade familjen till den brittiska staden Bournemouth och sedan till Florida. Hon talar därför brittiska, men kan numera växla till amerikansk accent.

Hur gammal är Millie Bobby Brown?

Hon är idag 15 år gammal och är född 19 februari 2004.

I vilka serier och filmer har Millie Bobby Brown skådespelat i?

I filmen Once Upon a Time in Wonderland spelade hon den unga flickan Alice. Hon har även varit med i serien Intruders. Det stora genombrottet blev när hon 2016 syntes i en av huvudrollerna i Netflix-serien Stranger Things. Då var hon bara 12 år gammal. Den unga skådespelaren är också med i filmen Godzilla: King of the Monsters som kom ut 2019.

I rollen som "El" i Stranger Things. Foto: Stella Pictures

Har Millie Bobby Brown pojkvän eller flickvän?

Nej, vad vi vet just nu är Millie Bobby Brown singel. Tidigare var hon tillsammans med den amerikanska sångaren Jacob Sartorius. Men hon hade faktiskt sin allra första kyss under inspelningen av Stranger Things med karaktären Mike Wheeler. Det berättar hon i en tv-intervju med Jimmy Fallon.

Foto: Stella Pictures

Är Millie Bobby Brown modell?

Ja, Millie Bobby Brown har inte bara skådespelat. Hon har dessutom varit modell och blev snabbt poppis inom modevärlden. Redan nu har hon frontat flera stora modemagasin såsom Harpers Bazaar och Elle samt varit med i kampanjer för Calvin Klein.

Vad heter Millie Bobby Brown på Instagram? 

Du hittar henne under namnet @milliebobbybrown där hon har över 24 miljoner följare. På Instagram delar hon bland annat med sig av bilder från inspelningen av Stranger Things och bjuder på coola modeoutfits. 

En av karaktärerna i serien, Billy Hargrove (som egentligen heter Dacre Kayd Montgomery-Harvey), har klickat bra med Millie Bobby Brown i verkliga livet. 

"Det är en av mina favoritmänniskor som jag har fått jobba med, alltid så omtänksam och rar när jag spelar in några av de tuffaste scenerna jag någonsin filmat", skriver hon på Instagram

Rolig fakta om Millie Bobby Brown

1. Hon rakade håret för rollen i Stranger Things.

2. Hon kan rappa och är även riktigt bra. Här kan du se ett klipp när Millie Bobby Brown sjunger.

3. För att förbereda sig inför rollen i Stranger Things tittade hon på 80-talsfilmer. Filmen ET var en av dem. Där såg filmskaparna likheter mellan rollen ET och Eleven i Stranger Things.

Ungdomsgänget i serien Stranger Things. Foto: Stella Pictures

Billy Hargrove är en riktig "bad boy" i serien, men vet du hur han ser ut i verkligheten? Se i videon nedan.

Mer:

Ikea återskapar vardagsrummen i serierna Vänner och Stranger Things