Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Filmer med biopremiär hösten 2019 och våren 2020

Dela på Pinterest
2019 har bjudit på många bra filmer på bioduken och till hösten och våren 2020 väntas fler komma. Här är tio nyheter du kan längta till – redan nu.

Biopremiärer hösten 2019

438 dagar

Biopremiär: 30 aug 2019

Journalisten Martin Schibbye och fotografen Johan Persson fängslades under ett journalistiskt uppdrag i Etiopien. Där dömdes de till elva års fängelse och i 438 dagar satt de i fångenskap för terrorism.

I filmen får tittaren följa med på den skräckfyllda resan som är baserad på en svensk händelse. 

Se trailern här.

438 dagar
Foto: Miso Film Sverige, Film i Väst

IT 2

Biopremiär: 6 september 2019

Filmen får en uppföljare och nu kommer del 2 av den populära filmen "IT". Bill Skarsgård spelar huvudrollen och i tvåan går allt ut på att den ondskefulla clownen Pennywise ska dö. 

Se trailern här.

IT 2
Foto: New Line Cinema, Vertigo Entertainment

Wild Rose

Biopremiär: 6 september 2019

Unga upproriska Rose-Lynn drömmer om en karriär som artist, men vägen dit är inte enkel. Hon har två barn och suttit av ett fängelsestraff... Hur mycket är hon beredd att offra?

Se trailern här.

Biopremiär 2019
Foto: BFI Film Fund, Creative Scotland, Fable Pictures, Film4

Downtown Abbey

Biopremiär: 13 september 2019

Kanske har du sett karaktärerna om du har följt serien? Nu kommer de tillbaka i en film! Familjen Crawley blir överraskade av kungligt besök – och med det kommer flera utmaningar...

Se trailern här.

Downtown Abbey movie
Foto: Carnival Productions

Quick

Biopremiär: 20 september 2019

Minns du fallet Thomas Quick? I filmen får vi följa två journalister på jakten efter sanningen och se Sveriges största rättsskandal. Ju mer de grävde desto större visade sig lögnen vara...

Se trailern här.

Quick bio
Foto: Nordisk Fil

Joker

Biopremiär: 4 oktober 2019

"Joker" handlar om superskurken Arthur Fleck och denna film är en fristående ursprungshistoria. I filmen får man ta del av Arthurs världsbild som formar "Jokern".

Joker biopremiär
Bild: Filmstaden, Joker

Maleficent 2: Ondskans härskarinna

Biopremiär: 16 oktober 2019

Den blivande drottningen Aurora och Maleficent har en komplicerad relation – och tittaren får följa med på ett stort äventyr. Historien utspelar sig flera år efter handlingen i den första filmen och i rollerna ser vi Angelina Jolie och Elle Fanning. 

Se trailern här.

Maleficent 2: Ondskans härskarinna
Foto: Disney

Last Christmas

Biopremiär: 13 november 2019

Från att vara Daenerys Targaryen i Game of Thrones till att spela Kate denna romantiska komedi som kommer på bio i jul. Älskar du romantik och mysiga filmer? Då måste du se Last Christmas!

Last Christmas
Bild: Filmstaden, Last Christmas

Star Wars: The Rise of Skywalker

Biopremiär: 18 december 2019

Älskar du Stjärnornas krig-sagan? Det här är den nioende filmen!

Se trailern här.

Disney
Foto: Disney

Frost 2

Biopremiär: 25 dec 2019

Elsas magiska krafter hotar kungariket och problem uppstår. Anna, Kristoffer, Olof och Sven ger sig ut på en äventyrlig (och farlig!) resa. 

Se trailern här.

Frozen 2
Foto: Disney

Mulan

Biopremiär: 25 mars 2020

Disney-klassikern görs om och blir en live action-film! När Kinas kejsare ger order om att en man från vardera familj måste gå med i kejserliga armén för att kriga tar Hua Mulan (en dotter till en far) platsen och låtsas vara utklädd till man. 

Se trailern här.

Mulan 2020
Foto: Disney/ Mulan

Cats

Biopremiär: 24 januari 2020

Musikalen Cats görs i ny version och förväntas bli riktig populär. I rollerna ser vi både Taylor Swift och Jennifer Hudson.

Se trailern här.

Disney
Foto: Disney


I serievärlden är den svenska serien kallad Gösta ny 2019. Har du sett den? Ta reda på handlingen och vilka skådisar som är med i videon nedan.

Mer:

63 sorgliga filmer att gråta till – som man måste se