Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Vilka datum är Halloween 2019 i Sverige? Här är svaret

Här är datumen då svenskarna firar Halloween.

Dela på Pinterest
Gör dig redo för läskiga sminkningar och skräckinjagande maskeradkostymer! Snart är Halloween här, men vilka dagar firar svenskarna högtiden egentligen?

Många kopplar ihop Halloween med hösten och det är ju helt rätt! Men när firas högtiden? Traditionen kom i början med immigranter från Irland till USA och växte sig sedan större över världen. Idag firar vi svenskar Halloween och klär ut oss i läskiga maskeraddräkter eller går "trick or treat" och gör bus. Men för många äldre innebär högtiden snarare fest! 

Datum då Halloween firas i Sverige

I USA och Storbritannien firas högtiden alltid den 31 oktober, vilket även har blivit vanligt i Sverige. Men i Sverige har vi faktiskt inget speciellt datum då Halloween firas och det är inte heller en röd dag som en del tror. 

I år är alltså Halloween torsdagen den 31 oktober, men firandet brukar sträcka sig över helgen och Halloween-fester brukar hållas både innan och efter oktober månads slut. 

Så helt enkelt, det är lite upp till dig när du vill fira!

Halloween
Foto: Shutterstock

I år är infaller både Allhelgonaafton och Allhelgonadagen fredagen den 1 november och Alla helgons dag lördagen den 2 november 2019. Men är vi lediga från jobbet? Ta reda på svaret i videon nedan.

Mer:

18 sexiga dräkter att bära på Halloween – under 500 kronor

Är Allhelgonaafton en röd dag? Här är alla lediga dagar hösten 2019