6 verktyg som får dig att nå dina mål 2020

Så gör du för att nå dina mål 2020. - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Det här året kommer bli det år som du faktiskt genomför allt du så länge tänkt på och drömt om. Och nu ska vi berätta om hur det ska gå till.

De flesta av oss bär antagligen med sig ett löfte, en dröm eller ett mål från tidigare år som vi kanske fortfarande vill genomföra – som trots flera försök aldrig blir av. Men det finns några verktyg som kan hjälpa dig på vägen för att år 2020 lyckas nå dina mål.

Verktyg 1: Sätt en deadline

Vi har en förmåga att skjuta upp saker som känns som ett "stort kliv". Därför kan det vara bra att sätta upp en deadline, räkna ner från fem och bara riva av plåstret för att komma igång.

Verktyg 2: Gå från idé till handling och börja

I vilken ände du än startar, så är det viktigaste att du börjar. Ska du bli mer hälsosam? Börja ta trapporna. Vill du byta jobb? Börja fila på ditt CV. Har du som mål att meditera? Börja med 5 minuter hemma i vardagsrummet.

Verktyg 3: Berätta om dina mål

Du konfirmerar dina mål när du förankrar dem hos din partner, dina vänner eller din chef. Dessutom kan de stötta dig och hjälpa dig på vägen. Om du har mål i karriären är det superviktigt att berätta dem för din chef så hen vet vad du brinner för och vad du vill utvecklas inom.

Verktyg 4: Sätt delmål

Det här är inget nytt. Men bra delmål som man följer upp kommer ge dig mer än ett bra och välgenomtänkt slutmål. Ska du klara av att springa en mil i sommar så behöver du sätta in delmål. Annars är risken stor att du tappar motivationen eller att utvecklingen inte sker i takt med tiden som leder fram till målet.

Verktyg 5: Fira när du uppnått dem

Har du satt ett delmål? Fira! Tänd ljus och laga en god middag med din partner. Poppa en flaska bubbel och skåla med dina vänner. Unna dig något du velat köpa på stan. Belöningar är en superviktig del av att jobba mot sina mål.

Verktyg 6: Repetera verktygen – men gör något annorlunda

Det som tog dig till delmål ett kommer inte ta dig till delmål två. Du måste nu ta nästa kliv – och på samma sätt som det kändes jobbigt att ta första klivet som vi skrev om i den första punkten, så kommer det behövas en ansträngning för att ta dig vidare. Därför är det dags att åter igen, sätta en deadline, börja, berätta om nästa delmål och det stora målet, du har ditt delmål satt men vad behöver du göra annorlunda denna gång för att ta dig till en ny nivå? Och slutligen fira. Det måste vara kul på vägen!

Ingen väg är perfekt och felfri. Du kommer garanterat stöta på problem, misslyckas och behöva kämpa. Även världens mäktigaste kvinnor har gjort det. Se sju powerkvinnor som har lyckats bli mäktigast i världen – trots en hel del misslyckanden i ryggsäcken – i videon nedanför.

Mer:

7 powerkvinnor som misslyckats innan de blev framgångsrika