"Be a Lady they said!" – klippet med Cynthia Nixon alla snackar om

Be a women they said!
Här är klippet om kvinnor som alla måste se! - Foto: STELLA Pictures/ddp/INTERTOPICS/Photoshot
Dela på Pinterest
En video om kvinnor sprids på sociala medier världen över med ett viktigt budskap – och du MÅSTE se den!

Be a Lady they said! Vi snackar såklart om det senaste virala klippet med Cynthia Nixon. Det var tidningen Girls. Girls. Girls. Magazine som publicerade klippet och sedan dess har det bara spridit sig som en löpeld på sociala medier – världen över.

I videon berättar Cynthia om de förväntningar som finns på kvinnor idag, och de flesta kan nog relatera till att någon gång ha känt ett behov av att uppfylla flera av de förväntningarna som läses upp. Och listan är långt ifrån kort.

Vår tids feministiska rörelser har gjort mycket för kvinnor – men klippet visar på en rad saker som fortfarande hovrar över den kvinnliga könsrollen.

Cynthia Nixons feministiska klipp Be a Lady they said!

"Var inte pryd, var inte så spänd, le mer, behaga män, var erfaren, var sexuell, var oskuldsfull, var snuskig, var den coola tjejen, var inte som de andra tjejerna", säger Cynthia i klippet.

Och ja, det är bara några av de förväntningar som många, inklusive tjejer själva, har på sig idag. Klippet på nästan tre minuter är en tankeställare för många. Är det verkligen rimligt att en person ska passa inom dessa ramar?

Se klippet som alla snackar om nedanför:

Källa: Be a Lady They Said from Paul McLean on Vimeo.

Mer:

7 argument du kan kontra med i en debatt om feminism