5 trendiga hårfärger att satsa på 2020

trendiga hårfärger
Sugen på en ny hårfärg? Här är de trendigaste färgerna att satsa på 2020. - Foto: Foto: Marie-Paola Bertrand-Hillion/Stellapictures.se
Dela på Pinterest
Trenderna inom hårfärg är många och förändras för varje år som går. Letar du efter en ny hårlook inför våren? Se hit! Här är fem populära och heta hårfärger!

Är du sugen på en förändring i form av en ny hårfärg? Ett snabbt sätt att fräscha till håret på är att uppdatera färgen och i år hittar vi flera olika trender att satsa på. Frisörkedjan Nikita Hair har listat vilka trender som är populärast och vi ser en hel del färgsprakande alternativ! Här är våren och sommarens fem stora trender när det kommer till hårfärger!

Hårfärgerna som trendar våren 2020

1. Warm blondes 

En trend som vi kommer att se mycket av i år är varma blonda nyanser, exempelvis beige och jordgubbsblont.Om du satsar på en nyans som är lik din egen hudton kommer ditt hår att se vackert och naturligt ut. Dessutom krävs mindre underhållning av en varm nyans än en kall. 

Foto: Dylan Travis/Stellapictures.se

2. Regnbågshår

Om du är ute efter något mer våghalsigt när det kommer till hårfärger ska du satsa på regnbågshår. Kändisar som Billie Eilish, Lady Gaga och Cardi B har alla hakat på den stora trenden med så kallade "pop-färger". Nyanser i neon, blått, rosa och gult är populärt och även att experimentera med att bara färga exempelvis topparna eller hårbotten. Så coolt! 

Foto: Lionel Hahn/Shutterstock.com

3. Blåa nyanser

Är du trött på vinterns mörka färger? Då ska du färga håret i toner av blått. En något mer kaxigare färgtrend är det blåa håret i olika färgskalor som passar dig som inte är rädd för uppmärksamhet. Varför inte köra all in på ett mörkblått hår? Glöm inte att tänka på att färgen borde appliceras i blekt eller blont hår för bästa resultat.

Foto: Kylie Jenner/Instagram

4. Pastellfärger 

Våren är på ingång, likaså alla härliga pastellnyanser. Förutom att vi ser pastell på en del kläder i vår, är det också en populär hårtrend. Vill du prova något roligt kanske "dusty pink" eller "smokey violet" är färgerna för dig. Satsar du på denna färgtrend kommer du garanterat att ha det coolaste håret i stan! 

Foto: Lionel Hahn/Shutterstock.com

5. Röda nyanser 

Den röda hårtrenden har hållit i sig sedan några år tillbaka och är återigen populär. Vinrött, orange eller brunrött är de färger du ska satsa på om du vill ha ett hår i en varmare nyans. Du kan antingen fördjupa din egen färg eller köra på en ljusare och varmare röd för en naturligare look. 

Foto: Andrea Raffin/Shutterstock.com


Visste du att det finns en hel del saker som kan förstöra håret? och du gör dem troligtvis varje dag. Se mer i videon nedan för de vanligaste hårmissarna du bör undvika!

Mer: 

Här är de trendigaste frisyren våren 2020

6 saker som kan göra ditt hår fettigt - visste du det här?