Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

6 saker du inte visste som kan göra ditt hår fettigt

Dela på Pinterest
Lent, glansigt och o friskt hår är något som de flesta drömmer om. Men vissa saker på vägen dit kan faktiskt göra det motsatta med ditt svall.

1. Överanvänd inte hårborste
Är du en av dom som måste ha en hårborste med dig i väskan vart du än går? Sluta med det. Att borsta håret för ofta kan stimulera oljeproduktionen. Till en början kan de se glansigt ut, men skenet bedrar och snart kommer du märka av att det är fettigt. Om du verkligen känner att du måste borsta ditt hår så håll dig till topparna. 

Använd rätt produkter till ditt hår
Se till att din hårborste är ren och fräsch. Bildkälla: Unsplash

2. Håll borsten ren
Det finns nog många där ute som kan erkänna att man har den där hårborsten hemma som man inte rensat bort håret på sedan typ, stenåldern? Förutom att det är rätt ofräscht, så kan även en hårig borste bidra till fettigt hår, då det överförs fett från gamla hårstrån till ditt nuvarande hår. Rätt värdelöst när man precis tvättat sitt barr.

3. Undvik att röra ditt hår
Man står ofta och rör sitt hår omedvetet när man till exempel är uttråkad. Men försök tänk till en extra gång innan du drar handen genom svallet. Även om det kan låta märkligt, så kan ditt hår faktiskt bli fettigare ju mer du rör vid det. Detta beror på att olja från dina fingrar överförs till svallet.

Undvik att röra ditt hår
Försök låt bli att röra ditt hår. Bildkälla: Unsplash

4. Skaffa dig rätt produkter
Om du använder grejer till ditt hår som inte passar din hårtyp, kan det tyvärr stjälpa mer än hjälpa. Har du fettigt hår så undvik produkter som är till för att få glans och fukt. Det lämpar sig istället bättre om man har problem med torrt hår.

5. Tvätta inte håret för ofta
Håret känns alltid fräschare när det är nytvättat, vi vet. Men tvättar du det varje dag riskerar du att uppnå motsatt effekt då övertvättande gör att talgproduktionen ökar, vilket i sin tur gör både håret och hårbotten oljig. Så undvik att tvätta håret varje dag, varannan eller var tredje räcker.

Tvätta inte håret för ofta
Att använda rätt balsam är viktigt. Bildkälla: Unsplash

6. Använd rätt balsam
Använder du ett balsam som är fel för din hårtyp kan det göra att ditt hår tyngs ner, så se till att skaffa ett balsam som är rätt för just ditt hår. Undvik även att applicera balsam i hela håret och hårbotten, då det verkligen är en grej som kan göra det fett, utan fokusera istället på topparna. Var även ordentlig med att skölja ur balsamet noga.

Har du också problem med slitet hår, men ingen lust med att lägga pengar på ett dyrt frisörbesök? Spana då in videon nedan för tips på hur du kan reparera dina kluvna hårtoppar hemma:

Läs mer här:

7 saker du borde äta – för att få glansigt hår

Dessa produkter stylar ditt hår - efter din hårtyp