#SafeHandschallenge – se den nya virala utmaningen här!

#SafeHandschallenge sprids nu på sociala medier. - Foto: Foto: Tinxi & Bogdan Sonjachnyj/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Nu sprids en ny viral utmaning på sociala medier som uppmanar folk att vara extra noga med handhygienen i och med coronaviruset och många kändisar har hoppat på trenden.

Att tvätta händerna gör vi dagligen, men hur noga är vi egentligen? I och med coronaviruset har nu en ny viral utmaning börjat sprida sig på sociala medier och kändisarna har nu börjat hoppa på och anta utmaningen. Så bra!

Vad är #SafeHandschallenge? 

World Health Organizaton (WHO) startade utmaningen genom att lägga upp ett videoklipp på deras Instagramkonto där de uppmanar folk att vara extra noga med att tvätta händerna just nu. Utmaningen går ut på att man ska tvätta händerna i 40 sekunder och sedan följa olika steg för att se till att händerna blir helt rena.

Dessa två kändisar var först med utmaningen 

En av de första kändisarna som antog utmaningen är sångerskan Selena Gomez. I en video på Instagram syns hon tvätta händerna noga och ordentligt. Hon säger även i klippet att hon själv är förvånad över hur länge man ska tvätta händerna för att de ska bli helt rena. 

I texten till videoklippet skickar hon även utmaningen vidare till både Cardi B, Gigi Hadid och Olivia Wilde. 

Skådespelerska Olivia Wilde var även hon snabb och hakade på trenden. Hon la också upp ett videoklipp på Instagram där hon visar hur hon tvättar sina händer. 

"Folk glömmer nästan alltid att tvätta deras tummar, glöm inte det!" säger hon i klippet. 

Haka på trenden du också för att visa hur viktigt det är med handhygienen just nu! Vem utmanar du till #SafeHandschallenge? 


Rinnande näsa och klåda, beror det på pollen eller det nya viruset? Här är skillnaden och likheter på symptom vid pollenallergi och coronaviruset. Se mer i videon nedan!

Mer: 

Dolly Parton challenge - se kändisarnas tolkningar här

Nya serier på Netflix i april 2020 - här är alla du måste se