5 saker du kan göra hemma om du är rastlös

- Foto: Foto: Popcorner/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Vad gör man när man bör undvika folksamlingar, är hemma och har tråkigt? Vi har listat sex olika tips på saker du kan göra i ditt hem när du är rastlös!

Sitter du isolerad i en lägenhet eller hus? Kanske arbetar du hemifrån eller har distansundervisning? Det kan lätt bli tråkigt att bara befinna sig i hemmet under en längre tid. Dessutom när jobbet eller skolan har slutat och rastlösheten kickar in, kan det vara svårt att veta vad man ska hitta på. 

Därför har vi listat fem tips på saker du kan göra i ditt hem när du är rastlös!

1. Tvätta duntäcken

Hur ofta brukar man egentligen tvätta sitt duntäcke? Inte lika ofta som man kanske byter lakan och örngott! Passa därför på att boka tid i din tvättstuga (duntäcken kräver oftast en grövre och större tvättmaskin än de man har i sitt hem) och tvätta ditt duntäcke. För vad är väl bättre än att krypa ner i en nybäddad säng på kvällen? 

2. Tvätta kuddar, filtar och soffklädsel

En annan grej som man förmodligen inte heller gör lika ofta är att tvätta soffklädseln, soffkuddar och filtar. Om du ändå ska tvätta ditt duntäcke, passa på att dra av soffklädseln och örngotten på kuddarna och tvätta dessa också. 

3. Putsa fönster

Nu när vårsolen har börjat lysa, märker nog många hur smutsiga deras fönster är efter en vinter med regn och snö. Har du tråkigt när du är hemma kan du därför ta fram fönsterputssakerna, sätta på lite bra musik och ta tag i att rengöra dem. Du kommer tacka oss sen när dem glänser lika blankt som solen!

4. Rensa skafferiet

Om du inte har något att göra hemma och vill ta dig an ett projekt kan du rensa ditt skafferi! Tro oss när vi säger att man kan hitta både det ena efter det andra när i ett skafferi! Ta ut allt och ställ på ett matbord, torka hyllplanen och dammsug och börja sedan sortera in dina varor igen. 

5. Organisera källaren eller förrådet 

Vi vet, det låter dötråkigt att organisera i sin källare men det är faktiskt något som måste göras då och då. Gör det till en rolig grej! Ta med en högtalare ner till källaren, sätt på lite peppig musik och se till att organisera det där förrådet en gång för alla. 

Att träna på gym är inte för alla och det kan vara svårt att veta hur man ska hålla sig motiverad om man tränar hemifrån. Därför har vi listat fyra olika tips på hur du kan komma igång! Se mer i videon nedan. 

Mer:

4 tips på hur du blir mindre orolig för coronaviruset