6 tips på hur du firar en födelsedag hemma - i coronatider

- Foto: Foto: Dean Drobot & Pra Chid/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
I en tid av isolering på grund av coronaviruset kan det vara svårt och kännas jobbigt att inte kunna fira sin egen eller en väns födelsedag. Men lugn, ni kan faktiskt fira på distans.

Födelsedagsfester och olika typer av firanden är för många en självklarhet när man fyller år, men vad gör man när man inte kan fira på grund av omikron. Här har vi listat 6 tips på hur du, din familj och dina vänner kan fira födelsedagar i coronatider. 

1. Skicka ett födelsedagskort

Det absolut enklaste sättet att visa för någon som fyller år att du tänker på dem, är att skicka ett födelsedagskort. Vi lovar, att få ett kort på sin födelsedag kommer göra vem som helst glad. Det finns dessutom massa bra sidor där man kan skicka virtuella kort om man inte kan eller vill ta sig ut till affären eller brevlådan. 

2. Anordna ett virtuellt födelsedagskalas

Varför inte bjuda in dina vänner och familj till ett virtuellt födelsedagskalas på en angiven tid? Om nära och kära inte kan komma till kalaset, får du ta kalaset till dem. Klä upp er, häll upp en god dricka och duka fram en liten tårtbit samtidigt som ni pratar och firar via videosamtal. Vi vet, inte lika bra som på "riktigt" – men ändå!

3. Klä upp dig!

Om det är du själv som fyller år kan du göra dagen lite festligare genom att sätta på dig dina finaste kläder, locka till håret och pudra på lite smink. Oavsett om du ska fira själv eller ha ett videosamtal med dina närmaste, kan det vara kul att kännas sig extra fin under just din dag!

4. Lämna en present utanför dörren 

Bara för att vi ska undvika sociala kontakter så mycket som möjligt just nu, betyder det inte att det är förbjudet att åka till en väns hus och lämna en födelsedagspresent. Kanske har du lite ballonger som ligger hemma som du kan blåsa upp och knyta fast utanför din väns hus? Eller så kan du köpa en tårta och lämna utanför dörren. 

5. Utför en virtuell aktivitet med dina vänner

I dessa tider finns det oändligt med aktiviteter att utföra online. Varför inte samla ihop dina vänner och gå på museum via nätet? Eller anordna ett Netflix-party där ni kan se film och chatta samtidigt? Oavsett vad ni hittar på så finns det något för alla! 

6. Videohälsningar från nära och kära

Tycker du att ett klassiskt födelsedagskort är för tråkigt? Sätt ihop ett montage med bilder och gör en video till den som fyller år. Kanske har ni massa roliga bilder från olika minnen som du kan förgylla i ett videoklipp. Det är inte bara en kul present utan också något väldigt kreativt. Om du inte har bilder att använda, be vänner och familj att spela in korta snuttar med videohälsningar istället. Vem hade inte blivit glad av det?

Mer:

6 roliga poddar som kommer få dig att tänka på annat - i coronatider

7 dejter att anordna hemma med din partner under coronatider