6 populära serier på SVT du måste se

Populära SVT-serier
5 populära serier på SVT du måste se. - Foto: Foto: Stefaniya Gutovska/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Är du en av dem som inte har Netflix eller bara har tröttnat på deras utbud? SVT har just nu några riktigt bra serier – här är våra favoriter!

1. Kalifat 

Thriller-serien Kalifat handlar om fem unga kvinnor och deras historia om religös fundamentalism. En av huvudkaraktärerna är bland annat Säpo-agenten Fatima som får ett tips om att ett terrordåd planeras i Sverige. Samtidigt får vi se hur tonåringen Sulle rekryteras till kalifatet. Otroligt spännande serie som alla måste se!

2. Dejta

I serien Dejta får vi möta den ensamstående mamman Ella som beger sig ut i dejtingvärlden för att hitta kärleken. Men detta leder inte bara till en ny värld av romantik, utan också till en del besvikelser. Den stora frågan är bara vad Ella egentligen vill ha? 

3. Gift vid första ögonkastet 

Prisbelönta relationsserien Gift vid första ögonkastet finns i hela sex säsonger och handlar om olika individer som blir matchade ihop med varandra utifrån vetenskapliga aspekter. De par som matchas ihop får sedan möta varandra för första gången vid vigseln. Under fyra veckor får paren lära känna varandra och vid slutet får paren bestämma om de vill fortsätta vara gifta eller inte. Spännande!

4. Eagles 

Den populära dramaserien Eagles utspelar sig i den svenska småstaden Oskarshamn där fyra ungdomar upplever alltifrån kärlek, vänskap och rivalitet. Huvudkaraktärerna är bland annat Felicia Kroon och hennes hockeyspelare till brorsa, Elias Kroon. En serie som faktiskt passar både stora som små!

5. Älska mig 

Överläkaren Clara kämpar med att hitta kärleken samtidigt som hon ska få livet att gå ihop. Vi får också möta hennes störtförälskade lillebror Aron och pappa Sten, som oväntat finner en annan passion i livet. Hur hanterar dessa olika generationer egentligen kärlek, sorg och relationer? Titta på Älska mig så får du se!

6. Normala Människor

Connell och Marianne växer upp i samma småstad. Connell är den populära fotbollskillen och Marianne den priviligierade men märkliga enstöringen. De träffas, ligger, gör slut. Och så fortsätter det hela vägen till universitetet i Dublin, där rollerna plötsligt kastas om.


Gillar du poddar och vill lyssna på något roligt när du är hemma under coronatiden? Här har vi listat sex tips på poddar som garanterat kommer få dig att skratta och le! Se mer i videon nedan. 

Mer:

Nu kan du söka till "Gift vid första ögonkastet"

Eagles får en tredje säsong – här är allt du måste veta