Så länge ska du vänta med att säga "jag älskar dig"

Så länge bör du vänta
Så länge bör du vänta med att säga de tre magiska orden. - Foto: Foto: Dean Drobot/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Det kan vara svårt och kännas nervöst innan man äntligen ska säga de där tre orden som kan förändra allt. Ännu mer svårt att veta exakt när man bör säga dem.

Visst är det härligt att känna det där pirret i magen och känslan av att verkligen tycka om någon? Men när är egentligen den rätta tidpunkten att säga de där tre magiska orden? I en ny undersökning från dejtingappen Happn har man frågat 777 svenska användare om vad de anser är den rätta tiden. 

Då bör du säga de tre magiska orden 

16 procent av de som var med och svarade i undersökningen ansåg att man bör vänta tre till fem månader in i förhållandet innan man säger "jag älskar dig". Samtidigt menade en av tio användare att orden inte bör yttras förrän efter sex månader och majoriteten menade att det inte finns någon tidsbunden regel till när de bör yttras. Utan att det snarare handlar om att det ska kännas rätt. 

– Att säga ”Jag älskar dig” kan skapa en del funderingar. Osäkerheten kring huruvida din partner kommer att säga det tillbaka kan vara en bidragande faktor till nervositet. Men svaret är att det inte finns något rätt eller fel i en situation som denna. Det handlar bara om att lita på sig själv, följa magkänslan och säga det när du känner att du vill, utan att begära eller räkna med att höra det tillbaka, säger Marine Ravinet, trendchef på Happn.

Vid det här tillfället bör du presentera din partner  

När man äntligen vågat ge den där kärleksförklaringen till sin älskling är det dags för nästa steg, att presentera sin partner för familj och vänner. Något som kan vara både nervös och pirrigt. 

I samma undersökning från Happn frågade man även de svenska användarna vid vilket tillfälle de ansåg att man skulle presentera en ny partner. Och det svaret som vann överlägset, var vid en middag. Därefter tyckte användarna att en lunch även var passande och efter det möjligtvis på en fest. 

Undersökningen visade också vilka mindre bra tillfällen som man inte bör presentera en ny partner på. Bland annat vid en baby shower eller under ett examensfirande.  

När har du egentligen störst chans att hitta kärleken under 2020? Dejtingappen Happn ger oss svaret i videon nedan.

Mer:

Relationstest: 20 frågor som avslöjar om ni borde vara ihop

4 misstag nygifta gör första året – enligt experter