4 misstag nygifta gör första året – enligt experter

Giftermål, bröllop
Fyra misstag par gör det första året som gifta. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Nygifta? Grattis! Men det finns vissa saker att tänka på. Här är fyra vanliga misstag som par gör under det första året som gifta.

Har ni gift er och är nyförälskade, eller börjar ni sakta men säkert lämna den där kärleksbubblan? Tidningen Bustle har pratat med flera experter och listar vanliga misstag som nygifta par gör under det första året tillsammans. Här är fyra av dem. 

Ni slutar dejta

Kanske var ni innan ert giftermål duktiga på att boka in dejter och planera tid för varandra? Glöm inte bort det! Då är det lätt hänt att någon känner sig bortprioriterad.

– Om den här personen förtjänade det bästa du hade att erbjuda tidigt i relationen så förtjänar den samma sak även när ni stadgat er, säger psykologen Lindsay B Jernigan till tidningen Bustle.

Ni rör inte varandra lika mycket

Fortsätt att ha ett starkt band mellan er genom att visa uppskattning och ge varandra kramar och pussar. Relationsexperten Michelle Fraley påpekar att det är vanligt att nygifta nämligen lätt glömmer bort fysisk beröring på andra platser än i sovrummet.

Ni frågar inte vad ni gillar i sängen

Eftersom ni troligen har känt varandra ett tag tros ni veta vad den andra gillar i sängen, men glöm inte att prata om ert sexliv. Enligt Fraley ändrar vi nämligen oss ofta när det kommer till vad vi gillar i sängen. 

– Om du aldrig frågar efter feedback, kommer du aldrig veta, säger han till Bustle.

Ni jämför er och tar råd av andra

Att ta råd och tips från personer i sin närhet och experter när det kommer till äktenskapsfrågor är inget konstigt, snarare bra. Men gör det med måtta och känn efter! Det menar i alla fall relationscoachen Dave Jenkins som tycker att man ska ställa sig själv tre frågor innan man väljer att lyssna på vad någon annan tycker.

1. Hur mår deras äktenskap?

2. Passar deras råd din livsstil och dina värderingar?

3. Vad säger din magkänsla?

Foto: Unsplash

Har ni ännu inte gift er men går i tankarna? Då finns det några saker ni borde diskutera först för att se om ni kan komma överens. Se mer i videon.

Mer:

15 klänningar att bära som gäst på bröllopet – utifrån klädkoden