6 tips på saker att göra för att skapa en lyckad hemester

- Foto: Foto: Fanny Gustavsson & Oscar Nord/Unsplash
Dela på Pinterest
Blir det en så kallad hemester hemma i Sverige år? Misströsta inte! Det finns faktiskt massa roliga aktiviteter att göra på hemmaplan. Här är 6 stycken!

Vad passar väl bättre nu i dessa tider än att ordna en så kallad hemester på hemmaplan? Det kanske inte låter speciellt äventyrligt men faktum är att det finns massvis med aktiviteter man kan göra i ens närhet hemma istället för att resa bort. 

Här är 6 tips på saker att göra hemma under hemestern!

1. Upptäck dina lokala smultronställen 

Oavsett vart du bor i landet finns det garanterat några lokala smultronställen som du kan besöka. Kolla upp om det finns några härliga caféer eller trädgårdar som du inte har besökt än, skriv upp dem och bocka av dem från listan under din hemester hemma. 

2. Ta ett morgondopp varje dag

Vad är inte en bättre start på dagen och sin hemester än att ta ett morgondopp varje dag för att väcka kroppen? Om du bor nära vatten är det en super härlig aktivitet. Ta med en handduk, gå eller cykla ner till den närmaste sjön och börja dagen med ett svalkande dopp i sommar. 

3. Spendera en natt på hotell

För att göra hemestern lite roligare kan ni spendera en lyxig natt på hotell. Klä upp er och ät middag i hotellets restaurang, mys sedan ner er i sängen och beställ upp en stor och lyxig frukost till rummet dagen efter. Kan det bli mer mysigare än så? 

4. Cykla och se vart det leder er 

Att upptäcka ens egna lokala område är en perfekt aktivitet om ni spenderar semestern hemma. Ta fram cyklarna, packa cykelkorgen med vatten och snacks och bege er iväg och se vart ni hamnar. Om ni ser en sjö på vägen kan ni stanna för ett dopp. 

5. Ha picknick i solnedgången

Men vad gör man då på kvällarna? Jo, man packar en picknickkorg med allt gott man kan tänka sig, beger sig till en härlig plats (gärna med en härlig utsikt) och väntar på att solen ska gå ner. 

6. Spendera dagen på en båt 

Att åka båt är ett utmärkt sätt att upptäcka vad som finns i ens närhet. Kanske har du en egen båt eller känner någon som har en båt. Ta fram badkläderna och spendera dagen med att upptäcka vad som finns på och runt sjön. Så härligt!


Om det istället är dåligt väder när ni har en hemester hemma kan i alltid mysa ner er i soffan och få er ett gott skratt till nån av dessa 7 filmer. Se mer i videon nedan. 

Mer: 

6 roliga saker du och dina vänner borde göra i sommar

12 badplatser i Stockholm – här är smultronställena i city