3 populära inredningstrender på sociala medier – så gör du dem

Inredningstrender
Populära och heta inredningstrender du kan göra hemma. - Foto: Foto: Valentin Lacoste/Unsplash och frantic00/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Sugen på att haka på de senaste virala inredningstrenderna som syns överallt just nu? Här är den perfekta guiden för hur du gör dem hemma!

Inredningstrenderna som sprids överallt på sociala medier just nu är allt ifrån skålar i egengjord lera till spackeltavlor och "popcorn" möbler. Haka på influencerna och skapa din egen inredning du också. Det är både enkelt, en kul syssla att göra hemma och blir riktigt snyggt. 

1. Popcorn/fogskumsmöbler

Du behöver: Valfri möbel eller dekoration. Exempelvis en spegel, vas eller pall. Fogskum (som finns att köpa på byggvaruhus), sprayfärg om du vill ha en annan färg än vit, handskar, tejp och tidningar eller underlag. 

Så gör du: Förberedd med underlaget/tidningarna och tejp för att undvika att få skum på annat än det du vill spreja. Tänk på att skummet är väldigt svårt att få bort om det hamnar på oönskade ställen. Spreja sedan din möbel och låt fantasin flöda. Kanske vill du måla det i en rolig färg när det stelnat. 

Tänk på: Fogskum är ett ämne som kan vara farligt. Det kan bland annat skapa hudirritation och andra svåra symptom om du andas in det eller får det på huden. Se därför till så att du har både handskar och eventuellt  munskydd när använder det och läs förteckningen noga. 

2. Spackeltavlor

Du behöver: Canvas tavlor i valfri storlek, spackel, spackelspade, målarfärg i valfri kulör, penslar och tidningar eller underlag. 

Så gör du: Forma och lek med spackel på din canvastavla efter eget tycke och smak. Gör ett mönster eller liknande och låt sedan torka. Måla sedan i valfri färg och låt även färgen torka. 

3. Dekorationer med egengjord lera 

Du behöver: Hobbylera (finns att köpa i hobbyaffärer), penslar, målarfärg, tidningar eller underlag. 

Så gör du: Forma hobbyleran med hjälp av lite vatten på fingertopparna till valfri figur. Låt sedan leran få lufttorka och stelna innan du målar den i en fin färg. Låt sedan färgen få torka!


Vad gör man när man bör undvika folksamlingar, är hemma och har tråkigt? Vi har listat sex olika tips på saker du kan göra i ditt hem när du är rastlös! Se mer i videon nedan. 

Mer:

Så inreder du minimalistiskt – inredningsdesignerns bästa tips

10 enkla inredningstips – som får ditt hem att se lyxigare ut