8 tips på hur man anordnar en digital möhippa – i coronatider

Anordna möhippa på distans
Så anordnar ni en digital möhippa för en blivande brud. - Foto: Foto: Amanda Vick/Unsplash och fizkes/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
I dessa svåra tider har coronapandemin satt stopp för både inplanerade bröllop och möhippor som skulle ägt rum i år. Men det går faktiskt att anordna en möhippa med dina nära och kära – på distans.

Det kan kännas svårt och jobbigt att veta hur man går tillväga om man redan har en inplanerad möhippa för en blivande brud detta år. Kanske har ni diskuterat fram och tillbaka hur ni ska göra och om ni ska ställa in eller inte. Men faktum är att det går faktiskt att planera in en möhippa på distans. 

Här är åtta tips på hur ni går tillväga för att anordna en digital möhippa. 

1. Hitta en dag och tid som funkar för alla

Även om många av oss spendera mycket tid hemma kan det vara svårt att hitta en tid och dag som passar för alla. Medans vissa kanske jobbar hemifrån men är upptagen i videomöten och telefon kanske andra är mer tillgängliga. Viktigt är därför att inkludera alla i planeringen och bestämma en dag och tid som funkar för samtliga.

2. Bestäm en start och sluttid på möhippan

Att sitta framför en datorskärm i sitt hem jämfört med att vara ute på en aktivitet är en stor skillnad rent tidsmässigt. Hemma framför ett videosamtal kan tiden kännas längre än vad det gör när man är ute och hittar på något med vänner. Det kan därför vara smart att bestämma en tid när den digitala möhippan startar men också en tid när den slutar.

3. Gör en plan

Gör en strukturerad plan som passar för den utsatta tiden tillsammans. På det viset vet alla involverade vad som förväntas och vad som komme att ske. Kanske börjar ni möhippan med att prata om det stundande bröllopet för att sedan gå över till en frågesport och sedan avsluta med en rolig lek?

Foto: Sergii Sobolevskyi/Shutterstock.com

4. Be den blivande brudens partner att göra dagen speciell

Om det hade varit normala tider hade förmodligen bruden sett fram emot en heldag (eller fler) med sina nära och kära. Dessutom hade möhippan förmodligen haft flera olika aktiviteter inplanerade under dagen. Men nu när omständigheterna är annorlunda kan det kännas jobbigt för bruden att så inte är fallet. Be därför brudgummen om att göra dagen lite extra speciell hemifrån. Kanske genom att servera en romantisk frukost på sängen? Eller varför inte duka fram en massa härliga godsaker och titta på bröllops-inspirerade filmer som "Bridesmaids" tillsammans?

5. Skicka ett litet brud-kit inför möhippan

För att få den blivande bruden att känna sig extra speciell kan det vara kul att göra ett brud-kit att skicka inför möhippan. I dessa tider kan många ha ekonomiska problem och svårt med jobb. Därför kan det vara en fin tanke som bruden kommer att uppskatta. Ni kan exempelvis fylla en korg med ansiktsmasker, fina dekorationer, en flaska bubbel och en morgonrock.

6. Börja med en introduktion av alla som närvarar

När man anordnar en möhippa eller liknande evenemang är det inte alltid alla närvarande personer som känner varandra. Börja därför ert videosamtal med att introducera alla så att man känner sig bekväm. Bruden kan också få berätta hur hon känner alla och hur länge de har varit vänner. På det sättet minskar ni risken att det blir stelt under er digitala möhippa. 

Nygifta? Grattis! Men det finns vissa saker att tänka på. Här är fyra vanliga misstag som par gör under det första året som gifta. Se mer i videon nedan. 

Mer: 

Nu svarar Nicole Falciani på fansens oro om bröllopet

6 romantiska frierier från kändisar vi minns