SPOILER! Han vinner mellon – enligt astrologen

Vem vinner mellon? Bildkälla: Shutterstock (Montage)
Vem vinner mellon? Bildkälla: Shutterstock (Montage)
Dela på Pinterest
Den 13 mars avgörs vem som vinner Melodifestivalen 2021. Modette har snackat med kultiga astrologen Sofia Pontén, som tror sig veta vem som kommer stå som segrare. "Han är universums favorit!"

Stjärntecknet som oftast vinner Melodifestivalen

Ja, går det att förutspå vinnaren av hela Melodifestivalen genom en astrologisk analys? Vi på Modette tog på oss research-glasögonen för att räkna ut vilket stjärntecken som har vunnit flest gånger i Melodifestivalen. Det visade sig snart att de tecken som vunnit flest gånger är skytten, jungfrun och oxen. 

Bland våra artister i Melodifestivalen 2021 är följande artister skyttar, jungfrur eller oxar: Kadiatou, Elisa Lindström, Frida Green, Patrik Jean, Nathalie Brydolf, Klara Hammarström och Martin Westerstrand i Lillasyster. Kan någon av dem vara vinnaren?

Astrologens analys: Skytten ingen vinnartyp

Modette tog kontakt med den kultförklarade astrologen Sofia Pontén, som blev överraskad av vår upptäckt. 

– Oxen, jungfrun och skytten är inga typiska "vinnartecken", invänder hon. 

Oxen, jungfrun och skytten är alla tecken som förvisso gillar att jobba hårt, medger Sofia – men det är inte några stjärntecken som hon anser vara vinnartyper. Skytten, till exempel, är känd för att vara optimistisk och äventyrlig, men har också en tendens att orsaka en del kaos. Klarar den ens av att komma i tid till uppträdandet? 

Och vad gäller oxen och jungfrun, är de stjärntecken som anses vara rätt blygsamma och försiktiga. 

Okej, så vilket är det klassiska “vinnartecknet”?

 – I tanken är det lejonet, som tycker om att visa upp sig och stå på scen. En mer självklar vinnare, säger Sofia. 

Lejonet sticker inte ut i statistiken

Rent historiskt sett verkar dock lejonet ha det lite svårt att charma publiken i Melodifestivalen. Lejonet är nämligen det stjärntecken som vunnit minst antal gånger, i sällskap med tvillingen. 

Faktum är att ett lejon har inte vunnit Melodifestivalen på över 20 år! (Och senaste gången en tvilling vann var det Måns Zelmerlöv som kammade hem segern 2015. Det hade då dröjt 14 år sedan sist.)

Men kanske är 2021 året för lejonet och tvillingen? I årets upplaga av Melodifestivalen är det flest tvillingar och lejon som deltar – vilket kan betyda två saker: antingen kommer vi få se när de tar revansch, eller så innebär det mindre konkurrens för andra stjärntecken. 

Tvillingar har stjärnorna på sin sida

– Tvillingarna har större chans till revansch i år än lejonet, som det kommer bli tufft för, tror Sofia.

Hon fortsätter.
– Tvillingarna har ett framgångsrikt år, eller rättare sagt så är finaldagen ett bra datum för dem rent karriärmässigt. Tvillingarna har goda förutsättningar och kan komma att bli ett hårt motstånd. 

Det här verkar ju hopplöst! Går det att få fram någon självklar vinnare med astrologins hjälp? Jo, det verkar som att Sofia har någon hon tror extra starkt på.

“Det finns en fisk som det ser väldigt lovande ut för”

Den 13 mars ska allt avgöras. Tillsammans med Sofia har vi kollat hur planeterna står under finaldagen i kombination med hur planeterna stod på deltagarens födelsedatum. 

– På finaldagen har vi en jättefin planetansamling i fiskarna – och på just den här dagen har vi dessutom en nymåne i fiskarna. Nymånar är en fantastisk möjlighet att inleda något nytt stort kapitel, säger hon.

I år har vi fyra deltagare i stjärntecknet fisk, men det finns en som sticker ut lite extra.

– Danny Saucedo är helt i linje med nymånen. Även på ett personligt plan ser det lovande ut för honom. Han är universums favorit, säger hon.

Danny har dessutom planeten Merkurius precis där nymånen kommer att vara.

– Det är genom Merkurius vi talar och uttrycker oss. I fiskarna blir Merkurius väldigt konstnärlig och det är inte ovanligt att sådana personer håller på med sång och musik, säger hon.

För Eric Saade, som är våg, ser det också ganska ljust ut för. 

– Han har månen i fiskarna och planeten i skorpionen som speglar fint mot fiskarna. Det kan mycket väl bli en showdown mellan Danny och Eric, säger Sofia Pontén, astrolog.

Mer än bara stjärntecken – Sofia förklarar

Sofia berättar för oss att det inte är tillräckligt att bara kolla på det “vanliga” stjärntecknet, det som i astrologispråk kallas för soltecknet. Det är faktiskt så att vi är mer än vad vi tror. Utöver soltecknet har vi ascendenten och måntecknet. 

– Ascendenten är det viktigaste tecknet rent astrologiskt och handlar om vilket stjärntecken som var på väg över horisonten när man föddes, berättar hon.

Soltecknet säger något om ens generella tema i livet, ascendenten speglar det yttre och måntecknet står för det inre känslolivet.

Melodifestivalens artister och deras stjärntecken:

Danny SaucedoFisk
LovadLejon
KadiatouJungfru
MustaschKräfta
Eva Rydberg & Ewa RoosTvilling, Tvilling
Emil AssergårdTvilling
Tess MerkelVädur
Paul ReyTvilling
ArvingarnaStenbock, Fisk, Fisk, Lejon
DotterTvilling
ElisaOxe
Lillasyster (Martin Westerstrand)Skytt
Frida GreenJungfru
Charlotte PerrelliVågen
Patrik JeanOxe
Sami och WahlKräfta, Skytt
Nathalie  BrydolfOxe
Anton EwaldLejon
The mamasStenbock, Vädur, Jungfru
Jessica AnderssonSkorpion
Sannex (Andreas Olsson)Jungfru
Clara KlingenströmFisk
Efraim LeoVågen
TusseStenbock
Julia AlfridaKräfta
Alvaro EstrellaLejon
Klara HammarströmOxe
Eric SaadeVågen

LÄS MER:
Mello-quiz! Hur mycket kan du om Melodifestivalen?

Det här tänder du på – enligt ditt stjärntecken