8 svenska true crime-poddar du inte får missa

True crime-poddarna du inte får missa.
True crime-poddarna du inte får missa. - Foto: Blaz Erzetic / Unsplash
Dela på Pinterest
Olösta fall, mord och rysliga mysterier. Är du också besatt av true crime? Modette har samlat 8 true crime-poddar som kommer hålla dig upptagen i timmar!

Kan du inte hålla dig från att fördjupa dig i spänning och mordhistorier? Då är du inte ensam. True crime-poddar har fått sig ett ordentlig uppsving under corona – och vi är många som lyssnar på true crime under vår dagliga lunchprommis.

Modette listar de senaste (och bästa!) svenska true crime-poddarna just nu. Se topp 8-listan nedan.

Topplista – De bästa true crime-poddarna i Sverige 2021

1. Svenska mordhistorier

En spännande podd som berättar och uppmärksammar svenska mord. Podden produceras av Sebastian Krantz och fokuserar på mord som inte får glömmas bort och försöker förstå motivet bakom de hemska fallen. Några av de mest populära svenska mordhistorier–avsnitten har gjorts om till bokformat av författaren Cyril Hellman.

2. Mord mot mord

En annan true crime-podd som fokuserar på mord. Karin Londré och Anna Sandell gör varje vecka den här true crime-podcasten som fokuserar på det allvarliga ämnet. Nya avsnitt släpps varje torsdag och i februari firade podden sitt 150:e avsnitt.

3. Spöktimmen

Denna podcast görs av journalisterna Jenny Borg och Linn Larsson, som berättar om gåtfulla mysterier och sanna kriminalfall. Mixen i podden gör det perfekt för dig som vill ha lite av varje.

4. En mörk historia 

En podcast som produceras av Joel Silberstein Hont och Carl Fridsjö. Denna podd handlar om rättsfallen som förbryllat – och fortfarande förbryllar – Sverige. Vi för höra om olika historier, med bland annat mord, från personer som själva varit inblandade i händelserna.

5. Rättegångspodden

Rättegångspodden görs av Nils Bergman och uppmärksammar brott och rättsfall återberättade med hjälp av ljudupptagningar från verkliga rättegångar. True crime när det är som bäst… Och värst!

6. Mordpodden

Ännu en podcast om mord. I den här podden får du tillsammans med Amanda Karlsson och Linnea Bohlin grotta ner dig i kusliga, sanna och riktigt spännande mordfall.

7. Vad blir det för mord 

En aningen mer oseriös podd om mord, där komikerna Johanna Wagrell och Elinor Svensson berättar om olika mord och andra hemskheter för en kvinnlig gäst i varje episod. Podduon blandar sina egna åsikter och tankar med spännande fakta. Roligt att lyssna!

Läs också: 6 roliga poddar som kommer få dig att tänka på annat – i coronatider

8. Seriemördarpodden

Seriemördarpodden är en podd av Dan Hörning, där han studerar och diskuterar fall med seriemördare från olika delar av världen. Denna podd rekommenderas dock inte för den känsliga – då den innehåller obehagliga scener.

Vill du förgylla dina promenader eller bara ha något intressant att lyssna på i hängmattan i sommar? Då borde du verkligen lyssna på dessa poddar!

Artikelbild: Blaz Erzetic / Unsplash

Mer: 

Guide: Så startar du en egen podcast – steg för steg


Håller du med?
Tack för din röst!