Så förbereder du dig inför en seans med ett medium

Vad ska man tänka på när man vill bli spådd? - Foto: Pexels / Anete Lusina
Dela på Pinterest
Hur funkar en seans hos en sierska eller ett medium? Modette har träffat en av Sveriges mest kända sierskor, Esmaralda, som svarar på våra frågor om vad man ska tänka på vid ett möte med en spådam.

Obesvarad kärlek, vänskap, resor. Att gå till en sierska brukar ofta handla om en vilja att få veta något spännande om sin framtid. Men tänk om man får veta något riktigt hemskt? Modette har intervjuat en av Sveriges mest kända sierskor, Esmaralda, för att få svaren på frågorna om hur man förbereder sig inför en seans. 

Vad är en seans?

En seans är en sittning där siaren spår om din framtid. Det finns massor av olika typer av seanser. En del spår med tarotkort – en del använder inga hjälpmedel utan spår dig på “fri hand”. 

Det finns också seanser där du inte är ensam tillsammans med siaren. Då är det istället en gruppseans eller “storseans”. Om du bokar en seans ska det framgå vilken typ av möte det handlar om.

Läs också: Kärlekshoroskop 2021: Så blir din sommar

Seanserna brukar kretsa kring frågor om kärlek

Esmaralda har spått människor i över 40 år och driver en av Sveriges största bloggar om spådom. Hon är i grunden terapeut, och i sina seanser brukar hon blanda inslag av terapi med spådom.

Vad undrar folk oftast? 

 – Majoriteten av frågor handlar om kärlek, om man kommer möta den rätta kärleken. Det handlar också om arbete, vänskap, resor och mycket mer. En hel del är intresserade av tidigare liv och ibland kan jag se sådana men det är ingenting som jag lovar i förväg. I princip lovar jag inte mer än att göra mitt bästa under varje seans – och information, detaljer etcetera kan bli väldigt olika från gång till gång. 

Hon förklarar vidare.

 – Ofta ber folk om vägledning i världsliga frågor. Det kan ha kört fast i ens liv och man mår inte bra och söker vägar för att skapa förändring. 

Esmeralda är dessutom vanlig traditionell terapeut och har under många år arbetat som familjerådgivare, vilket hon fortfarande är verksam med.  

 – Många kunder tycker det är bra att de kan vända sig till mig och få en mix av spådom och terapeut – särskilt när det gäller konkreta funderingar kring livet och vardagen.

Läs också: Det här borde du tänka på – innan du säger upp dig från jobbet

“Jag hoppas inte att jag gjort någon rädd”

Att gå på en seans kan vara en överväldigande upplevelse för många. Även om man till en början kan känna sig skeptiskt lagd är det många som också kan överraskas av en siares kunskaper. Det är alltså bra att vara beredd på att det kan komma upp svåra frågor under en seans. Esmaralda säger dock att hon försöker att undvika allt för tunga ämnen. 

Har du berättat något du sett för någon som blivit väldigt rädd? 

  – Jag hoppas inte att jag gjort någon rädd. Jag försöker att inte göra det. Ibland blir ju mina besked inte bli riktigt som kunden hoppats, och jag försöker alltid vara sanningsenlig. Ofta har man vägval att göra – att man kan byta väg för att försöka ta udden ur något illa som ska ske och då informerar jag om detta. Jag håller mina seanser och spår kring det ljusa och  lägger ingen energi på sådant som är destruktivt. 

Så förbereder du dig inför en seans

Esmaralda tycker att man ska komma avslappnad och öppensinnad. Här är hennes tips om du är sugen på att boka en seans. 

  1. Ha upplägget klart för dig – tid, kostnad och vad du kan förvänta dig av seansen

  2. Ha ett öppet sinne

  3. Var inte rädd, kom avslappnad och som dig själv

  4. Vänd dig till någon som är välkänd

  5. Ha ett sunt ifrågasättande kring det som sägs

  6. Förbered dina frågor i förväg

  7. Avstå om du känner dig orolig eller rädd

  8. Se spådomen som vägledande, snarare än definitiv

 – Framför allt är det viktigt att veta att man ska se spådom som vägledande. Man fattar alltid själv sina egna beslut och man ska lita på sitt eget omdöme, avslutar Esmaralda.

Artikelbild: Pexels / Anete Lusina

Mer:

11 bevis på att du är i ett förhållande med äkta kärlek