Sju saker du kan göra varje dag för att leva längre

Att vara positivt inställd kan göra att du lever längre.
Att vara positivt inställd kan göra att du lever längre. - Foto: Canva.
Dela på Pinterest
Drömmer du om att leva ett långt och lyckligt liv? Vi listar saker du kan göra varje dag för att den drömmen ska slå in!

Vill du leva länge? Nedan listar vi sju tips du kan göra varje dag för att leva längre! 

1. Var fysiskt aktiv

Hitta en träningsform som faller dig i smaken, exempelvis dans, cykling, promenad eller gym. Så länge du får upp pulsen lite räcker det gott och väl. Rörelse påverkar dig positivt på så sätt att du utvecklar din inlärning likväl hälsa och välbefinnande. 

2. Vistas ute i naturen

En promenad i skogen, längs havet eller en sjö är ett bra sätt för att minska stress men också för att utveckla din kreativitet och få bättre minne. 

Att vistas ute i naturen kan göra att du lever längre. Foto: Canva.


3. Umgås med dina vänner

Att umgås med personer som tycker om dig för den du är och som får dig att skratta är ett enkelt sätt för oss att må bättre. Detta för att det utsöndras endorfiner i kroppen och det har en positiv påverkan på oss. 

4. Sov ordentligt

Se till att få i dig tillräckligt med sömn varje natt. Sömn är livsviktigt. Får vi inte i oss tillräckligt påverkas bland annat vårt humör, minne och immunförsvar negativt. 

5. Var positiv

Att se mycket som något negativt så fort något går emot oss är inget att föredra. Försök att se det ljusa i allt du tar dig an, då blir saker och ting lättare att ta sig igenom. 

6. Träna hjärnan

Utmana din hjärna med sådant som du inte kan. Det gör att hjärnan håller sig friskare längre. Gå på en danskurs, lär dig ett nytt språk eller baka något nytt är få av många exempel. 

7. Var tacksam

Tillsist har vi tacksamhet. Att ge positiv återkoppling på de små som stora saker vi har i våra liv, visar sig vara ett mycket bra knep att bära med sig genom livet. Ett bra tips är att skriva ner minst tre saker som du upplevt under dagen som du är tacksam över. 

Källa: Runnerworld

Läs mer: 

Död vagina: Orsaker, symtom och behandling