Bruce Willis slutar skådespela – har fått afasi

bruce-willis-die-hard
Bruce Willis, 67, är en av världens främsta skådespelare. Han är bland annat känd för filmen "Die hard" - Foto: STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Framgångsrika skådespelaren Bruce Willis har fått diagnosen Afasi och har därför bestämt sig för att sluta med skådespela. Det skriver hans familj i ett inlägg på Instagram.

Det var under onsdagen som skådespelaren Bruce Willis familj publicerade ett gemensamt inlägg och berättade att han fått diagnosen afasi. 

“Till Bruces fantastiska fans, vi ville, som en familj, berätta att vår älskade Bruce har haft problem med hälsan och nyligen har blivit diagnostiserad med afasi, vilket påverkar hans kognitiva förmågor. På grund av detta och efter mycket övervägande lämnar Bruce den karriär som har betytt så mycket för honom”, står det i inlägget. 

De berättar att de uppskattar all kärlek och support de fått och förklarar att de tar sig igenom som en stark sammanhållen familj. Vidare berättar dem att de ville att Bruce Willis fans skulle få reda på detta i ett tidigt skede eftersom han betyder mycket för dem men likaså att dem för honom. 

Svårigheter att prata och skriva

Afasi är en sjukdom som orsakas av att man får skador på hjärnan till exempel via en stroke, hjärntumör eller hjärnskakning. Diagnosen gör att du får svårigheter att prata och skriva samt förstå tal och text. 

Bruce Willis slutar skådespela. Foto: Paul Smith/STELLA Pictures.


Mer: 

Kim Kardashian och Kanye West – återförenade?

Minns du Ginger Spice från Spice Girls? Det här gör hon idag