Anine Bing – allt du vill veta om modedesignern

Anine Bing - Foto: STELLA Pictures
Dela på Pinterest
Anine Bing är modedesignern som håller på att erövra världen med det egna klädmärket Anine Bing. Modette ger dig allt du behöver veta om Anine Bing och hennes resa från Järna till Hollywood.

Anine Bings uppväxt

Anine Bing är född 1982 i Köpenhamn. Som tioåring flyttade familjen till Järna utanför Stockholm där Anine Bing växte upp med sina föräldrar och fyra syskon. Anledningen? Familjen flyttade för att Anine Bings pappa fick jobb på det svenska företaget Weleda, ett företag som arbetar med ekologiska hudvårdsprodukter. Anine Bings mamma arbetade som lärare i Järna på en Waldorfskola som även Anine gick på.

En familjemedlem som Anine Bing ofta pratar om är hennes mormor Elly som har varit en stor förebild för hennes modeskapande. Hon brukar ofta prata om hennes mormors mod och hennes stilkänsla.

Anine Bings familj

Anine är gift med sin man Nicolai Nielsen som hon även har klädmärket Anine Bing tillsammans med. Paret har två barn tillsammans – Bianca född 2011 och Benjamin född 2013. Att starta klädmärke med två barn har inte alltid var lätt – något som Anine ofta pratar om. 

Anine Bings karriär

Redan som 14-åring började Anine  jobba som modell och blev väldigt framgångsrik både i Sverige och utomlands.

De flesta känner nog igen henne som kläddesigner, men det många inte vet är att Anine även är musikalisk. Anine hade faktiskt ett eget band vid namn Kill Your Darlings och var sångerska i bandet. 

Förutom att vara modell och artist har Anine haft en karriär som bloggare och influencer. Anine, som alltid har med sig en kamera var hon än går, delade med sig av sin vardag till sina följare i sin populära mammablogg. Idag fokuserar Anine mest på hennes Instagramkonto med nästan 1 miljon följare. 

År 2012 bestämde sig Anine och hennes man Nicolai att våga satsa på drömmen om ett eget klädmärke. När den första kollektionen släpptes så var det Anine och Nicolai som stod och packade beställningar i deras garage och postade iväg paketen. Tillsammans har de mycket erfarenheter då Nicolai har tidigare bott och arbetat med klädproduktion i Turkiet och Anine har arbetat som modell och influencer.

Anine Bing klädmärket

Anine har alltid varit intresserad av kläder, redan som barn lånade hon kläder av sin storebror som var punkare och sydde om plagg. Hennes stil är en blandning av skandinavisk minimalism och rockiga inslag från Los Angeles. 

Anine första kollektion bestod av tolv plagg – t-shirts, skinnjackor och de perfekta jeansen. Redan från start har Anine jobbat utifrån tanken om att skapa den perfekta basgarderoben där hon vill skapa tidlösa plagg med en touch av rock’n’roll. 

Idag har Anine Bing 15 butiker runt om i världen och mer än 350 återförsäljare. 

Kändisarnas favoritmärke

Anine Bings design har blivit ett av Hollywood-kändisarnas favoritmärke. Några av dem som burit Anines design är:

  • Kendall Jenner
  • Alicia Vikander
  • Gigi Hadid
  • Rosie Huntington-Whiteley

Spana in Anines inspirerande Instagramkonto och låt dig inspireras!

Artikelbild: STELLA Pictures

Mer: Hållbart mode – 4 svenska hållbara klädmärken